Är du vegan eller ska du kanske bjuda en vegan på din midsommarfest? Vi har bästa tipsen till dig som vill slänga ihop en snabb vegansk sill!

 

Det kan vara knepigt att komma på vad man vill ställa fram på midsommarbordet i kategorin veganskt (förutom färskpotatis och rädisor…) Såklart ska du göra din alldeles egna veganska sill! Det är hur enkelt som helst och går att variera i oändlighet!

 

Det som ska ersätta fiskbitarna i ”vår” veganska inlagda sill är helt enkelt: förvälld aubergine eller stekt aubergine!

 

Du kan göra både klar och krämig ”sill” med dessa ingredienser. Det viktiga att tänka på är att om du gör en krämig sill på någon form av växtbaserad creme fraiche så måste du låta den stekta svampen svalna, eller låta den förvällda auberginen rinna av och svalna! Annars kan det skära sig. Annars är det bara att utgå från vilket recept som helst!

 
Aubergine:
Skär auberginen i lagom stora bitar, lite större än vanliga sillbitar, koka dem i lättsaltat vatten och låt dem svalna och rinna av i en sil eller på en ren kökshandduk.

Portabello:
Avlägsna stammen, och skiva upp både den och hatten i ungefär en centimeter breda skivor.
Stek skivorna på båda sidor i hög värme tills de fått lite gyllenbrun färg. Låt därefter svalna innan du rör ner dem i ”sill-såsen”!

 

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>