Spraybalsam – ekologisk balsamspray. Ett smart sätt att hålla torrt hår fuktat i sommarvärmen och undvika friss är att använda sig av ett balsamspray. Här är några ekologiska varianter som kan rädda ditt hår i sommar! 

Balsamspray, eller leave-in balsam är alltså ett balsam som man enkelt sprejar i håret – torrt eller vått – efter duschen och som man låter sitta i under dagen. Du kan skippa vanligt balsam i duschen om du vill och enbart använda spraybalsam efteråt, eller så använder du båda för extra vård efter tvätt. Det behöver inte sköljas ur, utan kan behållas i håret.

Spraybalsam för barn med trassligt hår

Det funkar lika bra på trassliga barnhår som är svåra att reda ut, som på korta och långa hår. På sommaren är spraybalsam extra smart, eftersom det tillför håret fukt och delvis skyddar mot värmen och solen. Ta med dig din leave-in conditioner till stranden och spraya under dagen! Men balsamspray funkar lika bra året om.

Spraybalsam – budget

spraybalsam

Urtekram, Nordic Berries Conditioner Spray, 59 kronor. Smidigt spraybalsam i familjestorlek som passar alla hårtyper. Innehåller återfuktande hyaluronsyra. Och prisvänligt!

Balsamspray – lyx

balsamspray

John Masters Organics, Leave-In Conditioning Mist Green Tea & Calendula, 460 kronor.  Lyxigt spraybalsam som är lätt som ett vatten och doftar ljuvligt. Ger ett silkeslent hår och är extra bra för dig med lockar.

Balsamspray från Bruns

bruns spraybalsam

Bruns, Balsamspray N18 Sprudlande Tangerine, 229 kronor. Detta spraybalsam finns även i en mindre förpackning, perfekt för resa. Doftar underbart och vårdar och återfuktar håret. Made in Skåne!

Leave-in balsam från Maria Åkerberg

maria åkerberg spraybalsam

Maria Åkerberg, Hair Detangler Energy, 149 kronor. Lätt spraybalsam som inte tynger ned håret och som har en frisk doft av bla rosmarin och lavendel. En favorit bland många kunder!

Spraybalsam med UV-skydd

Rahua, Hydration Detangler – UV Barrier, 399 kronor. Vårdande och återfuktande balsamspray som också har ett inbyggt UV-skydd för solen, perfekt för dig som vill skydda färgat hår, men även annars. Doftar underbart av sommar, mango och passionsfrukt. Mjukgör håret och håller det skyddat länge.

 

LÄS MER: Så vårdar du håret i sommar: 

Rädda ditt sommarhår – 5 smarta tips!