Varje vecka träffar vi inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Den här veckan har vi snackat med journalisten, TV4-profilen och programledaren Soraya Lavasani! Du känner säkert igen henne från både nyhetsmorgon och som från rollen som nyhetsankare. Nu är hon nygift och delar med sig av sina bästa skönhetstips och de största missarna.

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Rouge och läppcerat.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Oftast blir jag ju tungt sminkad på jobbet så när jag är ledig bär jag helst så lite smink som möjligt, om det inte är fest förstås! Men jag är noga med att smörja in mig varje morgon och kväll, både ansikte och kropp. Jag använder både serum, ögonkräm och natt- och dagkräm.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Tyck om dig själv som du är, då mår du bättre, och det syns.

 

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag är utvilad och har fått lite solbränna.

 

Vilka är dina favoritmärken?
– Jag tycker mycket om Exuviance, The Body Shop och Forever Living.

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Aloe Vera gel, funkar till allt!

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Söndernoppade ögonbryn i unga tonåren, inte särskilt klädsamt och svårt att reparera.

 

Vad lägger du fokus på i din makeup?
– Jag tycker om att framhäva ögonen när jag sminkar mig och provar gärna olika ögonskuggor och kajaler.

 

Vad är skönhetslyx för dig?
– Att unna mig någon dyr och onödig produkt. Typ en lyxig duschkräm eller ett läppstift (fast jag redan har många!)

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Nej ingen specifik person, jag inspireras av människorna omkring mig!

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Sova!! Och ta på sig lite rouge, det enda som ofta behövs för att se lite piggare och fräschare ut!

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Väldigt viktigt! Jag märker själv hur mycket huden förändras beroende på vad jag stoppar i mig. Jag tror att om man mår man bra så syns det och en hälsosam kost gör att vi ser fräschare ut, just för att vi mår bättre!

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Jag tycker det är otroligt viktigt att det finns naturliga produkter på skönhetsmarknaden. Huden är kroppens största organ så självklart är det viktigt vad vi applicerar på den!

Följ Soraya på Instagram: @sorayalavasani

Andrea Brodin: “På morgonen blir jag klar på 10 minuter”
Nina Campioni: “Jag är superpeppad på en grön detox”
Modeprofilen Caroline Sandström: “Jag har precis upptäckt Susanne Kaufmann”

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>