Guide till ekologisk primer är den andra delen i min Ekologiska sminkskola. Här får du svar på hur en primer ska användas, varför den ska användas och vad den används för.

 

Vad är en Ekologisk primer? 

En “vanlig” Primer bygger till stor del på silikoner, som lägger sig som en hinna över huden och på så vis skapar en perfekt bas. I de ekologiska primerna finns inga silikoner, där jobbar man med en blandning av näringsrika ingredienser som ger ökat skydd och återfuktning av hyn. Sammansättningarna och ingredienserna skiljer sig från primer till primer och för vilken funktion och till vilken hud den är tänkt till. En gemensam nämnare är att de skapar en mjuk yta som binder foundation och mjukgör huden. De vårdar din hud precis som en Ekologisk foundation.

 

Varför ska man använda en primer?

En primer använder man i ansiktet innan man applicerar sitt övriga smink. Den lägger sig som extra skydd och jämnar ut huden och korrigerar linjer och porer. Den gör även att ditt smink sitter bättre.

Ordet primer kommer från engelskan och betyder just förbereda – du förbereder huden för sminket och ger dig själv bästa möjliga förutsättningarna för att skapa en fin och hållbar sminkning.

 

Hur applicerar man?

Återfukta din hud som vanligt. Ta en liten klick primer (en ärta) och fördela i hela ansiktet – klart!

 

Vilken ska jag välja?

Vilken primer du ska välja beror på vilket resultat du föredrar samt vilken hudtyp du har. Är du torr och din hud känns trött väljer du en som innehåller lite extra glow. Är du fet i huden så tänk tvärt om. Har du problem med t.ex. rodnad väljer du en primer med färgkorrigerande egenskaper. I fallet med rödflammig hud väljer du en gröntonad.

 

Fortsätt gärna skicka önskemål om vad som ska täckas i kommande delar, här eller på min instagram!

sign

Läs mer från min Ekologiska sminkskola:

Att tänka på när du köper ekologisk foundation på nätet

Stor guide till ekologisk foundation