Efter att jag startade min serie, ekologisk sminkskola, har jag fått många frågor ang foundation. Därför tänkte jag här bjuda på 3st supertips för att uppnå absolut bästa resultat!

Min foundation blir ojämn/min foundation håller inte hela dagen.

Preppa huden!

Grunden till en hållbar foundationbas är en ren och återfuktad hud. Peela huden försiktigt för att få bort eventuella hudflagor. Har du finnar, kläm dem aldrig! Framför allt inte innan du ska applicera foundation då foundation lätt fastnar och blemmorna syns mer. Applicera din återfuktare  när huden fortfarande är fuktig. Applicera sedan din primer.

Min foundation ser snygg ut hemma men när jag kommer ut ser jag inte klok ut?

Hitta bra ljus!

Dagsljus ger den mest rättvisande bilden av hur din makeup kommer att se ut när du väl går utanför dörren. Om detta inte är ett alternativ, försök att installera ljusa vita lampor i badrummet eller på ditt sminkbord. Undvik alltid varmt ljus samt allt för kalla lysrör!

Min foundation blir randig!

Använd dina händer, alternativt en svamp, när du applicerar din foundation. Se även till att du tar en lagom mängd. Tänk på att det ofta behövs mycket mindre än du tror. Börja med att sätta en liten klick på de områden där du behöver mer täckning, som i T-zonen eller kinderna, och sprid sedan det som finns kvar i resten av ditt ansikte.

Läs mer från min ekologiska sminkskola:

Storguide till ekologisk foundation

Att tänka på när du köper en ekologisk foundation på nätet!

Guide till ekologisk primer.

Glöm inte att gå in på instagram och följ mig för mer härlig ekologisk skönhet: sofilouorganic

sign