Här kommer en spännande concealer som har mottagit vilt skilda recensioner, många älskar den men där finns även de som tycker precis tvärtom. Jag äskar den inte men jag gillar det skarpt och har redan lovordat den på min instagram. Nu har jag använt den ett tag och mitt omdöme har inte ändrats, men jag har några invändningar som man kan ha i åtanke.

Det är en fastkräm som smälter i kontakt med huden. Den är otroligt pigmentrik och superdryg. Lagom är bäst och du behöver väldigt lite kräm för att uppnå ett bra resultat. Jag spatlar upp en liten klick, värmer upp med fingertopparna och duttar försiktigt under ögonen, alternativt går det använda en pensel. Gör det till en vana att alltid använda en spatel för att undvika att pilla med fingrarna (eller penseln för den delen) direkt i produkten (bakteriespridning). Jag har neutral vilket är den ljusaste nyansen, och den är verkligen väldigt ljus, vilket passar mig bra under de bleka vintermånanderana.

Den är fantastiskt bra under ögonen. Den ljusar upp och döljer mörka ringar, håller hela dagen och håller min otroligt känsliga eksemhy återfuktad utan att lägga sig i några veck.  Mina prickar  röda pms finnar rår den tyvärr inte riktigt på, men det förväntade jag mig inte heller.

För att maskera illröda finnar behöver man en concealer som har mer gröna pigment som neutraliserar rött. Denna är neutral och ljusar upp, därför fungerar den superbra under ögonen, men inte lika bra på finnar. Detta är något man måste tänka på när man ska köpa en concealer. Ofta är det svårt att hitta en concealer som funkar för acne, mörka ringar och som samtidigt ljusar upp. Man ska aldrig behöva ta tjocka lager för att dölja utan man ska jobba med tunna lager med en neutraliserande färg. Nu säger Nvey själva att den ska dölja akne, något den inte helt lyckas med… tyvärr.

Men när jag köpte den var det just för att använda den under ögonen och för att ljusa upp kring näsan och det gör den fenomenalt bra.

 

 

sign