Godare än Gorbys!

Jag tror aldrig att jag gjort egna piroger men häromdagen skedde ett mindre mirakel 😉 Dessa vegetariska piroger är fyllda med en kryddig bönfyllning, sojasås, vitlök m.m. och till serverades en hummus samt en varm sallad.

RECEPT PÅ VEGETARISK PIROG

  • pajdeg (2 degar, 8 piroger)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlök
  • Kidneybönor 2 paket
  • 1 zucchini
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl sojasås
  • 8 g panamat kryddmix
  • salt & peppar

 

Skär pajdegen i 4 lika stora ”tårtbitar”. Stek löken några minuter i olivolja. Tillsätt sedan fulhackade bönor, riven zuccini, tomatpure, en generös skvätt soja eller två, panamaten samt salt och peppar. Stek allt tillsammans i cirka 5 minuter och lägg sedan över fyllningen i pirogerna, som du redan lagt på ett bakplåtspapper. Pensla över lite ägg och baka i ugnen i 10 min eller tills gyllene. Bon Apetit!