Brukar ni märka stor skillnad på huden den här perioden? När kylan kommer är det vanligt att hudkostymen känns lite trängre och för många sker denna underbaaara förändring i princip över natten. Man går och lägger sig med ett fejs och vaknar med en annan sämre version typ😝. You feel me?
Så, vad kan man göra åt detta fenomen tänker ni väl nu!? Jo, lite tips har en allt att dela med sig av efter sjuttioelva år i skönhetsbranschen – och diverse nitar senare.

Här är vad jag numera gör för att hjälpa min hud på traven:

♥ Tvättar ansiktet mer sällan och använder ljummet vatten. Vatten har, tro’t eller ej, en tendens att torka ut huden.
♥ Byter ut min vanliga ansiktsrengöring till en bättre rengöringsolja. Känslan efter är helt annorlunda och jag blir mjuk som tusan.
♥ Plockar bort produkter med vatten högt upp i ingredienslista, INCI. Vatten och minusgrader är Ingen superkombo.
♥ Väljer ett serum eller kräm med fuktbindande egenskaper som glycerol, hyaluronsyra och karbamid.
♥ Investerar i en rik klimatkräm/barrriärkräm som kan användas 24/7. Den skyddar och ”isolerar” min känsliga hud. Tänk er en dunjacka fast för ansiktet.
♥ Chillar med peeling och annat som aktiverar. Att då och då exfoliera med en handduk eller en enzynpeeling är dock lite trevligt.
♥ Dricker mindre alkohol. Alkohol gör min hud torrare och blodkärlen blir tydligare = mer rödaktig i tonen.
♥ Försöker äta lite mer av de nyttiga, omättade fettet. Tex. fisk, valnötter, olivolja och avokado. Guacamole är en favorit liksom hemmagjord granola och laxsashimi.

Inget smink, inget filter, bara rätt hudvård!