Mycket tankar som snurrar i huvudet? Då kan denna lilla guide vara något för dig ♥

Skriv dagbok

Många av oss skrev dagbok som unga men slutade sedan med det. Dumt, kan tyckas, då det kan vara väldigt skönt att få skriva av sig regelbundet. När man skriver dagbok gäller det att få med känslorna och inte fokusera på vad du gör/gjort. Kom ihåg att känslor är budbärare för vad som är viktigt för dig. Skiv helst för hand och skit i allt vad censurering heter. Svordomar, stavfel och allehanda åsikter är mer än väkomna!

Clean your mental desk

Börja med att leta upp en lugn plats och sätt en timer på 10-15 minuter. Ta fram penna och papper och skriv non-stop tills klockan ringer. Skiv ner ALLT som dyker upp i skallen. Tanken är inte att du innan övningen ska veta exakt vad du ska skriva om, utan du bara skriver på – om det som är viktigt, eller kanske oroar dej just nu. Läs sedan igenom dina antekningar vid tillfälle – för ökad klarhet och/eller bättre fokus.

Ifrågasätt dina tankar

Hört talas om tankefälllor? Tankefällor är djävulens påfund och kan påverka oss, vårt liv och vårt mående väldigt mycket. Det finns olika typer av tankefällor men några av de vanligaste är katastroftankar, järmförelsefällan, tankeläsning och tänk-om-tankar. Mitt tips är att googla tankefällor och förska identifiera dina vanligaste, för att sedan jobba med dem under en period. Tro mig, det kan verkligen göra under för välmåendet!

 

Puss & kram / Hälsocoachen

@wellnesswarrior.sofi