Visste du att klädindustrin sägs vara den näst största miljöboven i världen?

Det visste inte jag för bara några veckor sedan, men det har man vetat ett bra tag på Tripulse och det är också därför de valt att ta fram sköna, plastfria träningsplagg i ett superspännande material som heter Tencel. Tencel är gjort på naturfibrer/träfibrer som till skillnad från plast bryts ner i naturen, och de FSC-märkta träden som används i tillverkningen ersätts av nya. Själva tillverkningsprocessen är så energi-och kemikaliesnål som det för närvarande går och framsställningen av tencel ska kräva 10-20 ggr mindre vatten jämfört med bomull, som ju dessvärre också är en miljöbov av rang.

Material som polyester, akryl, elastan och nylon är bara några av de textilier som tillverkas av plast och dessa är vanligt förekommande i såväl vanliga kläder som sportkläder. Plasten hotar miljön och inte minst våra hav – och enligt WWF kommer haven bestå av mer plast än fisk 2050 om det fortsätter såhär. Helt galet, eller hur!? (tips: se dokumentären Seaspiracy om du vill lära mer)

Vi människor behöver med andra ord dra ner på användingen av plast och hitta nya sätt att återvinna och samla in plast för att kunna motverka problemen. Återvinning av plast som sedan används till att skapa nya material är till exempel ett bra sätt att gå och som privatperson kan man aktivt välja bort kläder gjorda av plast, bli bättre på att källsortera osv.

NYFIKEN PÅ DE HÅLLBARA KLÄDERNA FRÅN TRIPULSE NU?

Gå isåfall in på min instagram @wellnesswarrior.sofi idag och var med och tävla om valfria plagg från Tripulse

vinn miljävänliga träningskläder

Jag iklädd de nya shortsen samt linne från Tripulse sportswear 🙂