Sashimi är både vansinnigt gott och nyttigt. Dessutom är detta en helt klockren (och snygg) sommarrätt.

Jag sprang på detta recept av Leila Lindholm för flera år sedan och har säkert lagat rätten minst 30 ggr sedan dess. Kombinationen av tonfisk, mango, avokado, soya och syrlig citron är klockren, så om du inte har du vågat dig på sashimi innan så tycker jag verkligen att det är dags =P

Det funkar fint att byta ut tonfisken mot en bra bit lax av sushikvalitet – det gör vi ofta efersom att det är lättare att få tag på. Dessutom smakar det nästan ännu godare. Ös på med sesamolja och tänk på att fisken bara ska stekas kort. Vi vill absolut icke att den ska bli genomstekt 😉

Bon apetit och hör gärna av er med vad ni tyckte rätten här eller på @wellnesswarrior.sofi

Ingredienser 4 pers:

4 avokado

1 stor gurka

1 stor mango

1/2 röd mild chili (finhackad)

1 kruka koriander

flingsalt

svartpeppar från kvarn

5 droppar sesamolja

100 g pinjenötter

500 g färsk tonfisk eller lax

1 dl sesamfrö (svarta och vita)

olivolja

Dressing:

1/2 dl japansk soja

1  ekologisk citron (saften)

Lagas ungefär såhär:

  1. Tärna avokado, gurka och mango och blanda med chili, koriander, salt, svartpeppar och sesamolja.
  2. Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i en het och torr stekpanna.
  3. Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön.
  4. Halstra tonfisken hastigt i lite olja i en het stekpanna så att den får stekyta runtom (men den ska fortfarande vara helt rå inuti).
  5. Skiva fisken i skivor och lägg dem efter varandra på ett fat med salladen bredvid.
  6. Blanda samman soja och citronsaft och skeda det över fisken.