Patyka’s ekologiska solskydd är en solklar favorit

Patyka Body Sun Spray SPF 30 är en solskyddsspray för kroppen, med fysikaliskt filter från mineraler (zinkoxid och titaniumdioxid) som skyddar huden vid UV-exponering. Den här ekologiska solkrämen är certifierat av Ecocert och är icke skadlig för den marina mijön (borde ju vara ett krav men icke). Däremot så har den en bra förmåga att verka vattenresistent och jag upplever att jag har produkt kvar på kroppen även efter bad.

Det jag gillar extra mycket med detta solskydd är att formulan är väldigt lätt och den luktar sjuk gott av jasmin och mandelblom (naturliga dofter). Dessutom innhåller den förbaskat trevliga, återfuktande ingredienser som aloe vera och hyaluronsyra. Den innehåller även lugnande bisabolol och mikroalger.

Nu när jag är gravid är jag lite extra petig med produkter och jag väljer gärna eko där jag kan. Sen så är det ju käckt att denna även funkar i ansiktet, passar hela familjen (ja, den är högst barnvänlig) samt funkar fint för känslig hud.

Finns det något jag inte gillar med detta ekologiska solkskydd? Ja, en grej. Jag gillar inte riktigt det faktum att man får en lätt rosa-lila nyans på huden av den. Jag upplever dock det främst efter bad. Ingen jättegrej men lite störande är det faktiskt.