Solskydd, spf, solkräm för känslig hud

I mitt senaste inlägg här på bloggen skrev jag om mina 3 bästa hudvårdstips för våren och självklart är solskyddet en av dem! Att hitta ett bra solkydd för känslig hud är faktiskt inte helt enkelt så därför ska jag spara er både energi och pengar genom att avslöja mina två favoriter när det kommer till solkydd/spf för känslig hud 😉

PH-formula UV Protect spf 30+ (finns bara på salong/klinik)

Detta solskydd från PH-formula använde jag hela förra sommaren och jag klarade mig faktiskt väldigt bra mot pigmenteringar. Tilläggas bör dock att jag var duktig med att återapplicra regelbundet under dagen (särskilt om jag var vid havet) och jag använde ofta keps eller hatt för at skyddda huden extra. Jag har melasma på överläppen och en del pigmeneteringar i pannan som ploppar upp lite oavsett men dessa höll sig i shack och jag fick i princip ingen ”mustach” alls. Däremot var jag 10 ggr blekare i ansiktet än på kroppen men det är en annan historia, haha.

BYBI Day Defence spf 30 moisturiser (finns hos naturligtsnygg.se)

En nya favorit från BYBI som jag använt några veckor nu i vårsolen och gillar skarpt! Denna solskyddsprodukt är kombinerad hudvård/solskydd och jag upplever absolut att den vårdar och återfuktar min hud. Konstistensen är trevlig och icke-fet men jag känner liksom ändå att den ligger där på huden som en skyddande hinna. Jag tycker även att den funkar fint under smink och upplever inte att den täpper till eller ger mig mer blemmor, vilket är viktigt. Just det – man kan bli liiite vit initialt men det försvinner fort. En klockren dagräm att använda på sommarhalvåret!

 

JUST DET. Jag skulle ju behöva en grym brun-utan-sol till ansiktet så tips på det mottages gärna!? ♥