Som vi längtar till midsommar! Klänningen är struken, festen planerad och vännerna inbjudna. Då är det bara det viktigaste kvar: håret! För att underlätta detta listar vi fem fina midsommar-frisyrer att inspireras av eller att kopiera rakt av.

midsommar_frisyr

1. Flätor + blommor

Den här frisyren passar dig som har långt till mellanlångt hår. Den är inte svår att göra men kan du inte göra fiskbensfläta så kan du försöka ragga hjälp. Annars finns riktigt bra tutorials att lära av, till exempel denna: *klick*. Tvätta och torka håret, spraya med saltspray för att få till stadga. Krama håret i händerna om du vill få till lite busiga vågor. Kamma igenom med en glestandad kam i naturmaterial för att inte slita på håret. Dela sedan det främre håret, alltså runt ansiktet, i en mittbena. Ta de två hårtestarna och samla bak på hjässan. Fäst med en genomskinlig liten tofs, eller en i din egen hårfärg, fäst löst! Ta sedan den lilla tofsen och vänd in längderna bakom tofsen, snurrar ett varv och vips så syns inte tofsen. Fläta fiskben eller vanligt och fäst i topparna med en liknande snodd. Använd hårnålar för att fästa blommor längs benan som bildas där du vänt ”ut och in på din tofs”. Klart!

festfrisyr

2. Uppsatt frisyr + blommor

Den här frisyren är lätt att variera och är perfekt då det inte gör något om håret sliter sig lite, det ser bara härligt bohemiskt ut. Beroende på hur långt hår du har kan du också välja hur du går tillväga. Börja med att krama in Curl Styler i längderna, om du har kort hår räcker det med att du applicerar i topparna. När håret är torrt kan du antingen fästa håret i en låg knut i nacken, en låg lös fläta. Sedan är det bara att vika in knut/fläta uppåt och låta underhåret täcka. Fäst med hårnålar! För att minska antalet hårnålar kan du redan vid start fästa in vackra blad eller blomster i hårnålarna så även de får osynliga fästen där du viker in håret.

Rahua Control Cream Curl Styler, köp här >
John Masters Organics Hair Spray, köp här >

halvuppsättning_frisyr

3. Halvuppsättning med flätor

Den här frisyren är både enkel och snabb. Vill du göra den enklare skippar du flätorna och tar enbart överhåret fäster i en enkel tofs baktill och så dekorerar du med blommor. Annars finns färdiga band att köpa med tygblommor! Kamma håret i benor och pudra stylingpudret i hårbotten. Gnugga försiktigt in det med fingertopparna tills du känner att du fått fin volym och struktur i håret. Samla överhåret i två delar och gör var sin fläta på var sida, och låt underhåret hänga fritt. Fäst sen flätorna baktill med hjälp av hårnålar, lite så att de bildar ett diadem av flätor fast baktill. Knyt ett blomsterband under flätorna så håller sig bandet på plats samtidigt som ändarna av bandet blir en fin detalj till din frisyr. Spraya sedan toppar och längder med glanssprayen för att håla form och få fin finish.

4. Mittbena + tunn blomsterkrans

Den här frisyren är tvåsaker: Vrålsnygg och döenkel! Precis vad vi gillar. Det ända som krävs är relativt långt hår, en rundborste, en grym anti-frizz produkt och ett diadem! Tvätta håret och applicera Hårsufflé i längderna. Föna med hjälp av en rundborste för att få till stora vackra vågor, tack vare den naturliga svinborsten och den här grymma leave-in produkten så kommer inte håret se torrt och trassligt ut! När du känner att vågorna är på plats kammar du håret vid ansiktet i en mittbena, bakhuvudet låter du vara. Sätt diademet precis bakom mittbens-partiet. Kamma och vik sedan in ”luggen” bakom diademet för att hålla dem på plats. Blomster-diadem finns att köpa, vill du göra ett eget så är det enkelt att linda vackra blommor med hjälp av ståltråd kring ett vanligt enkelt diadem.

Bruns Hårsufflé nr 14, köp här >

5. Kort hår + halvkrans

För att få till den här frisyren börjar du med att spraya i scalp treatment i hårbotten. Det fina med den här sprayen är att den inte ger fett hår, den skyddar och mjukgör din hårbotten utan att ditt hår upplevs flottigt. Låt sitta någon timme innan du kramar i volym-moussen i håret, det ger fina stora vågor samtidigt som det ger stadga och struktur. Om du inte köpt ett färdigt hårband med blommor så kan vi varm tipsa om fina virkade band som du ofta kan hitta på secondhand-butiker eller i hobbyaffärer, på så vis kan du själv trä in färska blommor i det virkade bandet med hjälp av stjälkarna.

 

blommor_frisyr

6. Kort hår med blommor som ”diadem”

Här kan man behöva besöka blomsteraffären och även införskaffa lite ståltråd för att få blommorna att fästa. (Självklart går det lika bra med blommor i tyg, eller köpa ett färdigt diadem och bara sätta fast det framtill!). Men för att få den där snygga raden behöver man först kamma till sitt hår och sen antingen fästa blommorna en och en med ståltråden och sen hårnål, alternativt sätter man ihop blommorna först med hjälp av ståltråden och bygger ett eget diadem. Detta fäster man sen med hjälp av hårnålar.

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>

Mer läsning om frisyrer:

5 trendiga frisyrer som aldrig blir omoderna – hållbara hårtrender