Bästa sminktipsen för alla fester på Halloween! Dags att vara kreativ och ta fram sminket för att fixa en skrämmande look till Halloween Man måste inte köpa dyrt eller syntetiskt maskeradsmink, mycket har du troligen redan hemma i sminkväskan. Om det bara är inspiration som fattas så kommer här tips på några riktigt läskiga sminkningar! 

halloween skull smink

Dia de los muertos – tips för skull makeup

I Mexiko firas dödsdagen, Dia de los muertos, den 2 november och en klassisk sminkning är Skull Makeup, där man sminkar sig som en dödskalle, men vackert pyntad! Här behövs en vit bas och mycket puder! Sen kan man gå loss med sin svarta kajalpenna och sin svarta eyeliner för att skapa de svarta effekterna. Sen finns det egentligen ingen hejd på utsmyckningarna, men ett rosa läppstift är användbart, liksom flera fina nyanser av lila och mörka ögonskuggor.

Harelquin – läskig clownsminkning

Lite enklare att få till med en neutral bas, och sen behövs bara ett rött läppstift som man måste använda rikligt av, även utanför munnen och glöm inte att mungiporna ska dras uppåt. Enklast med en bra läppenna! Och så får man ösa på med eyeliner och lägga en vit kajal i vattenlinjen. Glöm inte den röda näsan!

Halloween

Sminka dig som rödluvan

Det kan vara lite svårt att få till den här effektfulla looken utan att ta till riktig maskeradsminkning. Men! Med en ljus bas, mycket puder och en rödaktig rouge har du en bra start. Till såret rekommenderar vi ett läppglans i en mörk nyans som ska likna blod, ett mörkare läppstift att sudda lite i kanterna och en svart kajal i mitten. Glöm inte de röda glossiga läpparna!

halloween sminkning

Skrämt rådjur – snabb sminkning

Den här sminkningen kräver inte så mycket, förutom att man ska vara stadig på handen. Börja med en neutral bas med mycket puder. Sen kan du ta fram en mjuk brun kajalpenna och börja skissa. Till nosen och läppen tar du fram en svart eyeliner och slutligen skuggar du med en vit kajalpenna. Ett neutralt läppstift till underläppen hittar du här!

Makeup for Halloween

Sminka fram blodiga ögon

Precis som de övriga sminkningarna behöver man en bra bas och mycket ljust puder. Sen rekommenderar vi en liten sminksvamp för att jobba in den svarta ögonskuggan runt ögonen, på näsan och längs käklinjerna. För att definiera kan man använda en svart eyeliner. Sen ska det röda appliceras! Vi rekommenderar en bra borste och ett riktigt pigmentrikt läppstift. Ta sen hjälp av en röd läppenna med effekterna.

Lycka till! 

 

Läs mer: 

• Ytterligare 8 inspirerande sminkningar till Halloween!