Nu längtar vi verkligen efter att förnya oss! Vi har djupdykt bland trender och tagit reda på vad som gäller detta år i skönhetsväg och plockat upp några trender inom hår, frisyrer och makeup som vi gillar extra mycket! Låt dig inspireras av skönhetstrenderna för 2021:

Hårtrender 2021

Bildkälla: bjornaxen.se

Säg hej till de lekfulla frisyrerna!

Efter flera år av blygsamma, tillrättalagda lockar och plattade hår är det dags att leka loss! Vi följer fortfarande det naturliga spåret men slänger in influencer från både 70-, 80- och 90-talet. Bredare slingor som flörtar med 90-talet, buzzcuts, stylade babyhår, tofsar och tunna flätor gör entre och får sällskap av bohemiska, rockiga klippningar. Vi älskar det!

Bildkälla: bjornaxen.se

Glansigt & välvårdat hår

En annan trend för just håret är att en hälsosam, glansig och välvårdat look tar mer plats. Framhäv ditt hår med kurer, inpackningar, serum och håroljor för att maximera hårets lyster och glans.

Du får enkelt till looken genom att ge håret en fuktboost med Hårmasken från Bruns och sen applicera Loelle Hair Oil Argan Barbary Fig i längderna för att ge håret en silkeslen, välvårdad känsla. Avsluta med Less is More Thyme Lacque som är en glansspray och ser till att frisyren hålls på plats och ger en vacker glans till håret!

Framhäv din naturliga hårfärg & hårform

I och med den naturliga trenden är det enkelt och helt rätt att jobba efter sina egna förutsättningar! Har du vågigt och lockigt hår? Framhäv då dina lockar eller rocka det raka håret. Framhäv din naturliga hårfärg med toningar eller varför inte prova en växthårfärg som vårdar håret och ger glans. Om du känner att du vill twista till din naturliga hårfärg kan diskreta slingor liva upp eller en färgning nära din naturliga hårfärg för att boosta håret.

Välj ett skonsamt, hållbart alternativ när det kommer till hårfärg. Både Khadi och Cultivators gör vackra växthårfärger till håret.

Makeuptrender 2021

Bildkälla: bjornaxen.se

Nude & jordiga toner

Tänk jordiga och bruna 90-tals toner men i ny tappning! Fokus ligger på en naturlig hud, utan varken tung contouring eller highlighter. Hudvården blir ett viktigt steg och mer fokus landar på just hudvårdsrutinen. Frisk, naturlig hud är i fokus och när det kommer till basmakeup ska det vara mindre täckande än tidigare. Sträva efter en frisk, lite rosig effekt! Använd samma produkt på läppar, kinder och ögonlock för en enkel och enhetlig look!

Grunden till en frisk, hälsosam hud är en bra hudvårdsrutin. Att exfoliera huden en gång i veckan tar bort döda hudceller och tar fram naturlig lyster, Kora Organics Turmeric Brightening & Exfoliating 2-in-1 Mask är en perfekt ansiktsmask och ansiktsskrubb som gör jobbet! Mista ansiktet under dagen med härliga, rosendoftande c/o Gerd Rose Facial Mist för att behålla fukten. Istället för en heltäckande foundation så prova en BB cream som täcker lätt och korrigerar ojämnheter! Annemarie Börlind BB Cream sjunker in på nolltid och RMS Beauty Lip2Cheek är multifunktionella krämrouge som ger en fräsch, rosig look på kinderna. Applicera också på läppar och ögonlock för en trendig, monokrom look!

Naturligare bryn

Efter de uppkammade, buskiga brynen gör de mer naturliga brynen entré. Lägg inte lika mycket fokus på brynen – det räcker att borsta till dem med en färgad bryngel för att bättra på form och färg så att de känns som en naturlig del av ansiktet. Välj mellan prisvärda Benecos Eyebrow Gel eller pigmenterade Inika Eyebrow Gel som finns i flera olika nyanser och ser genom några svep till att brynen får form, färg och håller sig på plats hela dagen.

 

80-talet gör comeback

Rouge fortsätter vara i fokus och att addera färg i makeupen a la 80-tal känns helt rätt! Med en nypa punk målas läpparna i poppiga kontrastfärger som blodrött, rosa och mörkt lila. Ögonen hamnar mer i fokus – prova en färgglad ögonskugga i blått, persika, gult eller varför inte oranget! Resultatet ska inte vara för perfekt, tänk istället en lätt tilltufsat kajal eller ögonskugga. Lekfullt och mer av en grunge-punkig touch ska det vara!

Använd Maria Åkerberg Eyeliner i valfri, härlig nyans för att göra en lekfull eyeliner eller att grunda ögonlocket med. Applicera sen Lily Lolo Mineral Eye Shadow över ögonlocket och upp mot globlinjen, som sagt behöver resultatet inte vara perfekt utan det är den färgsprakande looken som är i fokus. Avsluta med att markera läpparna i en poppig nyans från Benecos Natural Lipsticks – voilà klar att rocka färg!

Kolla vår video med trender för hår & smink 2021:

 

Källa:
https://www.bjornaxen.se/butik/blog/frisyrtrender-var-sommar-2021/