Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan har vi träffat Agneta Elmegård. Agneta har under många jobbat som skönhetsredaktör på Aftonbladet, och gör det fortfarande! Där driver hon också bloggen ”Skönhetsredaktörerna” tillsammans med en kollega. Hon är också aktuell som en av jurymedlemmarna i Organic Beauty Awards. 

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Oj, det är mycket. Mascara, ögonskugga, foundation, eyeliner, rouge, puder. Typ allt. Parfym också. En skönhetsredaktör får inte stå handfallen, ha ha. Hur skulle det se ut?

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Ganska lång tid faktiskt. Mest tid går åt på kvällen innan jag lägger mig! Jag är en massage- och rengöringsfreak. På morgonen går det fortare för då kan jag koncentrera mig på mejk. Men säkert 45 – 60 minuter per dag. Fråga min man, han har hunnit somna innan jag lägger mig

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Förutom att äta och sova bra använder jag ofta enzym- och syrapeelingar. Nålning gör också huden väldigt fin på sikt och känns som en snäll metod av hudföryngring. SPF-är ett måste. Just nu testar jag många olika masker, Reserol invärtes och ljusterapi från Polarisol. Jag gillar att haka på trender.

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag har fått en snygg mejk och håruppsättning av ett riktigt proffs. Det händer inte så ofta, men vid de tillfällena vill jag att tiden ska stå still.

Vilka är dina favoritmärken?
– De är många. Ofta väljer jag producenter som har hållbarhet i åtanken på något vis. Jag gillar Mu London, Aethic, Yarok, Esse, Dr Alkaitis, Lush. Odylique är ett märke som jag handlar från London som jag älskar. Men sedan är jag svag för K-Beauty i alla dess former speciellt märket Belif.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Loviderms hydrostim-kräm. Får cravings när den är slut.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– På nittiotalet blekte jag håret och permanentade det. Vid samma tillfälle. Det tog år innan håret hämtade sig. Det var snyggt i en dag, ungefär! Sedan är jag rädd för vad solarietimmarna under 90-talet kan ha gjort med min hudmantel…

Vad lägger du fokus på i din make up?
– En bra foundation. Det betyder allt. Definierade läppar och välformade ögonbryn och du är hemma. Less is more om det inte är fest. Då gillar jag att blåsa på.

Vad är skönhetslyx för dig?
– Att jag har ett jobb som gör att jag får förmånen att testa alla fantastiska produkter som lanseras. Och lite till. Mina  juryuppdrag i svenska skönhetsorganisationer är den yttersta lyxen.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Jag inspireras av personer som har ett eget uttryck och en stark personlighet. Jag gillar clashen mellan feminism och skönhetsnörderiet som Kakan Hermansson står för. Jag hade Nina Hagen och Kate Bush som idoler när jag var ung. De var föregångare när de kom till beauty och mode och de stod ut. Jag är också svag för Greta Garbo i alla hennes åldrar genom livet. Att våga stå upp för den man är syns på utsidan.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Igen, en bra foundation. Higlighter på rätt ställe och en god parfym. Riktigt röda läppar.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Väldigt centralt. Jag tror att kost som skapar inflammationer i kroppen är förkastligt för huden på sikt. Jag försöker äta bra och syresätta kroppen med träning så att cirkulationen hålls i gång. Det tjänar huden på. 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Det är inte jätteviktigt. Jag är mer inne på att göra hållbara och etiska val överlag och då hjälper det ekologiska tankesättet till. Det finns stora multinationella producenter som gör ett jättearbete när det kommer till hållbarhet. L’Oreal vann exempelvis nyligen Sustainability Beauty Awards för sitt arbete med quinoabönder i Bolivia och som lyckats skapa alternativ till plastkulor i sina peelingprodukter. Jag personligen vill inte att djur, människor eller miljö ska lida för att jag vill vara fin. Därför gör jag aktiva val. Men jag är inte militant!

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>