Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om hur du enkelt får till en schysst solkysst look med glow, fastän huden ännu är vintrigt blek. Makeupartisten Linda Öhrström svarar den här veckan på frågan och hon delar med sig av mängder med grymma knep som bara makeup artister känner till… 

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

Veckans fråga: Hjälp mig Skönhetspanelen! När vårsolen kommer fram känner jag mig alltid supergrå! Jag har flera kollegor som alltid ser fräscha och bruna ut, en del med hjälp av smink andra med brun utan sol-krämer. Jag vet dock inte hur jag ska göra för att det ska se naturligt ut på mig, då jag är ganska ljus i hyn och håret. Vilken brun utan sol är bäst? Finns det några proffstips för att få naturliga resultat? Vad ska jag använda för att att få färg, är det bäst att satsa på en mörkare foundation eller rogue eller solpuder?

 

Lindas svar: Hejsan! Jag förstår precis hur du känner, du är inte ensam och det tar ju en stund innan solen gett oss lite färg på nosen. Så för att du ska slippa känna dig så här blek nu så ska jag dela med mig av mina bästa knep och trix:

– Välj alltid en bas som matchar din egna hudton. Eventuellt eeeen ton mörkare, annars får du alltid en kant eller en skarv jämfört med resten av kroppen. Jämför till exempel med dina händer, det är ju snyggast om det är i samma ton som ditt ansikte…

– För mest naturligt resultat med enbart smink kan du använda krämbaserade bronzers, rouger och highlighter.

– Om du brukar använda puder så kan du applicera solpuder med en solfjädersborste eller en mindre rougeborste. Ju större borste du väljer, det vill säga hur mycket hår den har, desto mer produkt kommer du plocka upp med den och lägga på huden, med risk att det blir ett fläckigt resultat. Bygg hellre upp solpuder med hjälp av en mindre borste och lägg på lite i taget.

– Bronzers, i både kräm- och puderform kan du lägga strax under kindbenet. börja vi hårfästet närmast örat och sudda ner mot mungipan, även tinningarna och käkbenet är fint att ge en liten solkyss.

– Rouge däremot lägger du efter bronzern, den appliceras på ”äpplet”, le mot spegeln så hittar du enkelt äppelkinden.
– För riktigt ljus hy brukar jag hellre lägga rosa toner som tex Demure eller Illusive från Rms Beauty.

– Har du lite mer färg i ansiktet brukar aprikosa nyanser vara fina för att förstärka en solkysst look. Prova till exempel smile + modest.

– Applicera lite glans eller skimmer strax ovan kindbenet för extra glow. Prova Weledas skinfood, all you need is me från True Organic of Sweden eller living luminizer från Rms Beauty.

-Lägg prtty peaushun light till din bas, inte i hela ansiktet men i periferin.

– Skrubba alltid ansiktet innan du lägger brun utan sol (bus). Välj en bus för ansiktet, kör helst inte kropps-bus i ansiktet. Var noga med att tvätta händerna direkt efter om du inte använt handske. Efter att du smort ansiktet, “sudda” med en torr bomullstuss i tinningen och ögonbrynen så att ljusa hår inte missfärgas. Vita Liberata har flera olika nyanser och texturer att välja mellan, själv tycker jag att gelé eller kräm är bäst för ansiktet medan mousse funkar bättre till kroppen. Även om du lägger en bus i ljusaste nyansen får du en glow, ett makeup artist-trick som funkar bra på asiatiska eller mörkare hudtoner som ibland kan kännas lite grådassiga.

Green People har en bra dagkräm med lite bus i – ett säkert kort om man bara vill ha lite glow och är orolig för att det ska se för onaturligt eller orange ut.

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>