Veckans fråga till Skönhetspanelen kommer från Anna som undrar vilka ansiktsprodukter hon ska använda för sin hy som är fet i t-zonen och torrare på kinder. Vår hudterapeut och hälsocoach Katarina Berglund tipsar på bra produkter för dig med blandhy. 

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

 

VECKANS FRÅGA: 

Hej,
Jag känner mig vilsen i djungeln av eko-produkter för just ansiktet. Har pormaskar på näsan, inte med svart i utan med mer talg. Sen har jag mera porer på kinderna och upplever att det känns torrt men att t-zonen känna mer fet. Vad kan ni rekommendera för rengöring /ansiktskräm? Gärna också någon mask och micellärvatten.
Mvh Anna

 

KATARINA SVARAR:

katarina-berglund-smallHej Anna,

Det är lätt att känna sig vilse men på den beskrivning du ger mig av din hy är det tydligt att du har blandhy.

Du får lite olika förslag på passande produkter. Det finns många som fungerar för dig så känn vad du dras till.

Som rengöring föreslår jag Mossas Youth Defence Cleansing Cream Mousse och ansiktsvattnet Anti-Blemish Clarifying Toner.

Ett micelllärvatten är alltid bra att ha hemma som komplement när man har bråttom, är väldigt trött etc, och då kan du välja detta från Mossa.

Vill du hellre ha en gel som rengöring kan du prova Maria Åkerbergs Foaming Wash Clearing och
ansiktsvattnet Lemon Freshener.

Som dagkräm är Dr.Hauschkas Melissa Day Creme oslagbar – den ger fukt där det behövs och mattar ner blanka partier så att huden blir balanserad.

Men även Maria Åkerbergs Face Lotion Clearing är ett bra val för din hud.

Till sist vill jag rekommendera Börlinds ansiktsmask 2-in-1 Black Mask, som du kan använda i hela ansiktet eller enbart
på problemområden.

Lycka till!

Vänliga Hälsningar
Katarina, Hudterapeut