Veckans fråga till skönhetspanelen kommer från en man som tränar mycket vill ha snabba tips för att återfukta efter duschen. Eco-beauty-konsulten Iván Valencia ger råd! 

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

 

Veckans fråga:
Hej Ivan! Vilken är den bästa och snabbaste produkten för att återfukta huden efter duschen? Jag tränar mycket och duschar ibland två gånger om dagen. Jag blir väldigt torr i huden om jag inte smörjer in mig, men att stå och smörja kroppen är bland det tråkigaste jag vet. Har du något tips på produkter som går snabbt att applicera? Gärna någon neutral doft som inte är för tjejig. /Calle 

 

20130213_0036 (1)Iván svarar:
Hej Calle,
Att bli torr efter duschen är rätt vanligt.  Det kan bero på att kroppstvätten du använder är för stark och tvättar bort hudens egna syramantel som är menad att skydda. Kika på om du kanske kan byta över till en mildare kroppstvätt som du kan använda ofta och bli ren av, utan att torka ut. Care Of Gerd har några sådana. Mjuka och väldoftande kroppstvättar som verkligen är mjuka och samtidigt fräscha. Jag kan varmt rekommendera den som heter Rosemary. :)

Tipset efter duschen är att smörja sig medan huden fortfarande är lite fuktig. Du kan använda en liten mängd jojobaolja , ca 4 droppar och smörja ut över kroppen. De går in fort, har ingen speciell doft och binder fukt i huden. Den är supereffektiv och kan även användas sparsamt på ansiktet. En grym multiprodukt! Loelle har en superbra och väldigt prisvärd Jojobaolja som är eko och kallpressad.

Kallpressad sheasmör är också väldigt skönt för huden. Enkel produkt och behaglig. Ingen specifik doft. En superbra sådan är Sheasmöret från Fushi. Sheasmör är speciellt bra för just väldigt torr hud med tendenser till eksem. Både jojobaoljan och sheasmöret är vanliga ingredienser när man producerar hudvård för torr hud.

Det allra bästa och snabbaste är nog ändå att smörja kroppen från insidan. Förse huden med omega-fettsyror och du kommer snart att märka skillnad.

Svenska Q for Skin har tagit fram fantastiska kapslar som innehåller svartvinbärsolja. Dessa innehåller massa omega fettsyror och förser hud och hår så att den smörjer sig själv, från insidan. Jobbar du med att smörja kroppen med rätt fettsyror inifrån så är resultatet mer långsiktigt.

Bästa hälsningar Iván