Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om hur du stylar håret men undviker att få en torr hårbotten. Den här veckan svarar Maria på frågan, hon tipsar om hur du enkelt får till vård och fukt till en kliande hårbotten samtidigt som du får en lyckad styling!

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

VECKANS FRÅGA:
Hej, Jag använder oftast ett matt ekologiskt hårvax för lite lätt styling. Håret behåller sin naturlighet och går att styla utan att se för tillgjort ut. Det gillas av omgivningen och jag får mycket beröm för en naturlig look. Dock tycker jag att håret känns för torrt då och hårbottnen kliar lite. Jag använder en olja som inpackning ibland för lite hjälp. Min fundering är  vilken ekologisk pomada som ni kan föreslå mig? Jag vet att John Masters finns. Hur är den? Och finns det fler liknande naturliga produkter att föreslå som ger en pomada-liknande effekt? Jag gillar när håret blir lite mer wet-&-shiny som med en pomada. Tänkte varva med ett matt vax när jag vill ha en naturlig look men ibland använda ett pomada när jag vill ha en mer stylad look.

Mvh Johan

 

maria redigeradMARIA SVARAR: Hej Johan! Jag skulle vilja börja med att reda ut skillnaden mellan pomada och vax, vilket inte är självklart för alla. Både wax och pomada är fetare stylingprodukter som inte ger jättemycket stadga utan mer en välgroomad känsla med eller utan glans. Och just där i ligger skillnaden mellan dessa produkttyper, en pomada är som ett wax men med mer glans i, vilket uppnås med hjälp av oljor.

Mitt tips till dig är att själv tillsätta en ekologisk hårolja i ditt matta wax innan du sätter det i håret. Det ger en mjukare känsla, gör det lättare att arbeta in i håret och mer glans på slut resultatet. Håroljan kan du även använda tillsammans med ditt balsam som en oljeinpackning för hår och hårbotten någon gång i månaden. Det går även bra att smörja hud och skägg med. Jag gillar när man kan kombinera produkter för att minimera antalet flaskor och burkar i badrummet.

Här kommer ett annat stylingtips till korta frisyrer som jag själv använder mig av när jag jobbar, speciellt på finare hår. Spraya in Salt spray i blött hår, det ger håret en sträv och fast struktur, föna håret torrt för optimal effekt. Styla sedan håret med ett hårvax, matt eller glansigt beroende på vilken typ av frisyr du vill skapa.

Lite ingrediens-kuriosa, i många traditionella hårvaxer och pomador använder man mineraloljor (exempelvis paraffinium liquidium, petrolatum) för att ge produkten en mjuk och lättarbetad konsistens. Den ger även produkten en lång hållbarhet då den i stort sett aldrig härsknar. Håll er dock borta från dessa ingredienser då de inte tillför något bra vare sig för håret, kroppen eller miljön. Att istället tillsätta din egna ekologiska hårolja är mer hållbart på alla sätt.

Ps. John Masters pomada är återfuktande och passar bra när man vill hålla torra lockar på plats, den ger inte så mycket stadga men massor av glans. Ett annat tips är Less is More Honey wax och Kiesel wax, den första mjuk och den andra hård och matt. Använd var och en för sig, blandade eller tillsammans med en olja. Det är bara att testa sig fram till din personliga favorit!

 

Mer läsning om ekologisk hårstyling:

Beauty-battle: ekologisk hårstyling

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>