Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om hur man lindrar skadorna på sitt slitna sommar hår. Den här veckan svarar Maria på frågan, hon tipsar om olika produkter och knep du kan ta till för att slippa trassliga, slitna längder lagom till hösten. Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

Veckans fråga: Hej Skönhetspanelen! Jag behöver råd om mitt sommarhår! Jag har ett klassiskt nordiskt blont och ganska långt hår som alltid blir sjukt slitet på sommaren. Kanske inte så konstigt med tanke på att det blir mycket bad i både saltvatten och pool, solande, träning och extra många duschar för min del. Men finns det några produkter eller saker jag ska göra/tänka på för att undvika att få så slitet hår?
/Camilla

 

Maria Hellström

Marias svar: Hej, tack för din fråga! Solens strålar skapar en oxidation på hårstrået vilket gör att de skyddande fjällskikten som ligger runt cortex blir tunnare och tunnare för varje soltimma. Det ger ett skörare strå . Ett trasigt strå går inte att reparera permanent så därför är det bästa och enklaste att inte låta det bli så skadat av solen från början.

Använd solhatt – det är både snyggt och smart och det absolut säkraste sättet att skydda håret mot solen. Även en badmössa är ett hett tips till den som vill vara extra snäll mot håret i sommar. Hårets yttersta fjällskiktet bryts så fort det blöts och blir då direkt känsligare för sol och salt.

Vårda håret med solskyddande produkter innan du går ut i solen. Less is More leave-in balsam Lavender Smooth och Tangerine Curl innehåller båda två ingredienser som skyddar håret mot solen. Ta med flaskan till stranden och fyll på med ytterligare en klick efter varje dopp.

Även rena oljor har en antioxiderande effekt på håret och en uppmätt relativ SPF på mellan 2-10. Exempelvis: Kokosolja, jojobaolja, avokadoolja,

After beach
Återfukta håret efter en dag på stranden eller vid poolen. Ge håret tid tillsammans med en återfuktande inpackning. En av mina favoriter är Hårmask nr 22 som är en fuktigivande mask från Bruns. Normalt sätt rekommenderar man inpackning varannan vecka men när håret utsätts för mycket sol och bad kan man gott göra det dagligen.

Wet-look även på gymmet
Att låta balsam och oljor stanna kvar i håret som skydd passar även bra när det är träning på schemat. En flätad knut eller tofs med snäll hårsnodd sliter minimalt på håret.
Hoppas dessa tips kan hjälpa dig till ett friskare och starkare hår efter den här sommaren.
Allt gott!
/Maria

 

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>