Veckans fråga till skönhetspanelen kommer från Maria som vill ha hjälp att färga sitt mellanbruna hår, som upplevs som råttfärgat. Hon vill gärna färga det brunt eller rött och undrar om resultatet med örtfärg skiljer sig från konventionell färg. Frisörmästaren Maria tipsar om vilka örtfärger som passar!

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”

VECKANS FRÅGA:

Hej på er!

Jag är sugen på att testa naturlig/eko hårfärg och ser att ni har flera intressanta sorter i er webbshop. Jag har följande funderingar:

1. Jag har mellanbrunt hår som i allra högsta grad kan kategoriseras som dassigt råttfärgat. Jättetrist i sig själv men enkel att färga över med röd hårfärg till min stora lycka. Nu undrar jag om det funkar på samma sätt med naturlig/eko hårfärg, alltså att den också går bra att färga mellanbrunt hår med? Eller är den typen av färg mer kinkig än konventionell hårfärg så att den bara funkar på ljusare hår?

2. Jag har sett flera fina röda (och rödbruna) färger i er webbshop men blir osäker på vilken/vilka jag ska välja. Jag passar absolut inte i varma färger så det måste vara en färg som drar åt kalla nyanser. Vad rekommenderar ni?

3. Ifall jag vill ha brun färg i hårbotten och röd färg i resten av håret, bör jag använda en färg i taget och torka håret mellan färgningarna eller kan jag lägga dit den röda färgen ”ytterst” efter att ha lagt dit den bruna i botten?

4. Om jag vill ha en brun färg, vilken bör jag välja för att håret inte ska bli för mörkt? När jag färgar håret brunt med konventionell hårfärg blir det i princip svart, vilket jag INTE vill ha. Däremot tycker jag att det är snyggt när den bruna färgen drar mot rött eller plommonlila.

Många frågor blev det – hoppas på svar för jag vill gärna färga håret i någon kul nyans. 🙂

Tusen tack på förhand!
Tisdagshälsningar Maria

MARIA SVARAR:

Maria HellströmHej Maria!

Här kommer svar på dina frågor:

1. Örtfärg passar utmärkt att sätta färg på mellanbrunt hår med. Det man måste tänka på är att örtfärg endast blandas med vatten och därför inte ljusar upp hårets naturliga färgpigment. Du kan alltså endast få resultat som är i samma ljushetsläge som ditt hår har nu eller mörkare.

2. Välj en nyans med kalla röda toner men kom i håg att de inte kommer göra ditt hår ljusare. Vill du ha en mer intensiv färg behöver du först göra håret ljusare. Cultivators färger Burgundy, Wine Red och Mahogany är kallare röda toner. Även Khadi har en hel del fina växthårfärger att välja bland.

3. Att göra en ”colormelt” med örtfärg går bra. Du applicerar helt enkelt den bruna i hårrötterna först och sedan den rödare tonen på längderna. Låt gärna färgmassorna glida i hop för en snygg övergång. Låt dem verka tillsammans.

4. Cultivators färg Walnut är en relativt neutral brunfärg som inte blir för mörk och inte för röd. Ju längre du låter den sitta desto mörkare bli färgen, en timme brukar vara lagom.

Viktigt att förstå att det är stor skillnad på hur örtfärger fungerar kontra traditionell hårfärger. Örtfärgernas hållbarhet är längre vilket är bra när man hittat rätt ton men nackdelen är att de kan vara svåra att avlägsna om man inte trivs. De skadar inte hårets struktur alls och ger därför håret bättre kvalitet.

Vänligen
Maria, Frisörmästare

 

Mer läsning:

Veckans fråga: Går det att själv bleka håret naturligt?

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>