Veckans fråga till skönhetspanelen handlar om hur du ska få bukt med din vintertorra hy! Den här veckan svarar Negin på frågan, hon kommer med ett gäng smarta och proffsiga tips – som verkligen fungerar!

Glöm inte att ställa din fråga du också, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”

VECKANS FRÅGA:
Jag har fått jättetorr hy nu under vintern. Har ni några tips?
/Nathalie


DSC_9086NEGIN SVARAR:

Tack för din fråga! Det är väldigt viktigt att anpassa sina hudvårdsprodukter och rutiner efter årstid och väderlek. När det blir kallare väder blir det väldigt viktigt att gå över till fetare produkter.

Välj rätt hudvård för din hud & efter årstiden

Hur upplever du huden efter att du har använt din rengöring? Känns det torrt och stramt eller känns det behagligt? Om det känns stramt så har du en för stark eller uttorkande rengöring. Det ska kännas mjukt och behagligt efter rengöringen. Här hittar du olika typer av rengöringar – sortera på din hudtyp >>

När det gäller krämer är det bra att byta till en fetare kräm. Du kan även lägga till en ansiktsolja i din hudvårdsrutin, använd några droppar per gång och välj gärna en oljeblandning. Är du extremt torr kan du också ha ett ansiktsbalm över som förseglar fukten ytterligare och skyddar mot vind och kyla.

Huden behöver både fukt och fett

Tänk på att vi behöver både fukt och fett! När det är väldigt kallt med minusgrader och blåst eller om du tex ska åka skidor ska du dock inte använda några hudvårdsprodukter med vatten i utan bara olja och balm.

Jag har haft flera kunder på min hudvårdssalong som har lidit av torr hy och när jag har frågat efter vilka produkter de använder så har de bara använt oljor. När de senare gick över till att variera vilken olja de använde sig av och lade till passande kräm så kom deras hud mer i  balans, så tänk gärna både fukt och fett! Och var gärna flitig i användning av ansiktsvatten som du kan använda som en fuktspray speciellt om du sitter mycket framför datorn!

Exfoliera & använd ansiktsmask regelbundet

Se till också att exfoliera huden regelbundet med ansiktspeeling, ca 2 gånger per vecka för att bli av med döda hudceller och därefter lägg en ansiktsmask med fukt som kommer då att tas upp bättre av huden. Vissa fuktmasker kan man sova med för bästa effekt.

Utöver detta är det viktigt att tillföra fukt och fett från insidan så drick ordentligt med vatten och ta gärna fettsyror och E-vitamin.

Ett tips är också att gå på behandling åtminstone inför varje ny säsong för att förbereda huden för rätt väderlek samt att få tips och råd om passande produkter!

Hoppas du känner dig nöjd med svaret!

/Negin

 

Mer läsning:

Hur kan jag minska stora porer? Hudterapeuten svarar