Veckans fråga kommer från Tanja som har en stor familj och gärna vill hitta produkter som passar för hela familjen. Är det någon skillnad på produkter som är avsedda för barn jämfört med produkter för vuxna? Finns det produkter som hela familjen kan använda? Hudterapeuten Katarina tipsar!

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

 

VECKANS FRÅGA:

Hej på er! Jag har tre barn på 2,6 samt 9 år. Då vi är en stor familj är det ju både mest praktiskt och plånboksvänligt att använda så få produkter som möjligt. Så nu till min fråga – Vad är egentligen skillnaden på produkter för barn och vuxna? Är det dåligt att använda produkter som är avsedda för vuxna på barn? Eller är det mest skillnad på dofterna?

Måste man ha olika krämer för kroppen och ansiktet på barn? Finns det ingredienser i ”vuxen”produkter som är dåligt för barn? Och till en sista fråga – Spelar det någon roll hur gamla barnen är vid val av produkter? Det blev en hel del frågor men jag känner mig ganska förvirrad. Ni får gärna tipsa om multiprodukter som passar hela familjen 🙂

Tack på förhand! /Tanja

 

KATARINA SVARAR:

katarina-berglund-smallHej Tanja,

Det kan vara väldigt stor skillnad på produkter för barn och vuxna om dem är tänkta att hjälpa till med problem av olika slag, eller är anti-age.
Ingredienserna är ofta aktiva och det behöver man inte som barn då huden förhoppningsvis inte har några problem. Undantag är om man har eksem och behöver få hjälp med det.

Jag tycker egentligen inte att man behöver smörja in barn om det inte är solskydd eller att man blir väldigt torr av någon anledning.  Använder man produkter med bra ingredienser som inte torkar ut huden sköter den sin återfuktning själv.

Tonåringar kan ju ofta få en fetare och kanske oren hy så då kan det behövas produkter för det. Är man ute i stark kyla, sol och blåst kan man behöva skydda läpparna extra och då finns det ju många läppcerat att välja på.

Till barn utan problemhy kan man ha samma kräm till ansikte och kropp. t.ex. Weledas skin food som finns i två varianter. Den lite lättare passar bra den varmare årstiden och den andra på vintern.

Weleda Skin Food >>
Weleda Skin Food Light >>

Man kan också använda ett bodybutter,  t.ex. Shea Butter Pure från Urtekram eller Weledas sensitive body lotion som är speciellt lämpad för barn med känslig hud men som passar alla.

Madara har en bra universalkräm som passar allt från små barn till vuxna.
Madara Ultra Rich Balm – Daily Defense >>

Till tvätt av kropp, hår och ansikte till hela familjen är Maria Åkerbergs hair and body shampoo jättebra.

Svenska Moonsuns hela sortiment är multiprodukter. Den här är en favorit – Body Hair Soap

Varma Hälsningar
Katarina, Hudterapeut