Veckans fråga till Skönhetspanelen handlar om hur man kan ge huden en riktig fuktboost. Hannah förklarar varför huden tappar fukt med åldern och ger tips på produkter som ger en riktig fuktskjuts till huden!

Glöm inte att ställa dina egna frågor till skönhetspanelen, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”.

VECKANS FRÅGA:

Hej!

Kan ni inte ge tips på produkter som ger maximalt med fukt för en hy över 50? Huden känns riktigt torr och behöver hjälp!

Mvh
Anna

VECKANS FRÅGA:

Hej!

I takt med att vi åldras tappar vi fukt i huden, eftersom hudens elasticitet minskar, och öven hudbarriären blir svagare. Dessutom avtar bildandet av elastin och kollagen i huden som behövs för att ha en mjuk och stark hud. För att bibehålla fukt i huden även när vi åldras behöver vi jobba på flera fronter – inte bara med hudvårdsprodukter (läs min bok Hello Glow för alla tips!). Men nu är frågan just gällande produkter och här kommer mina bästa tips:

Maxa med ansiktsvatten med hyaluronsyra som bidrar med fukt t.ex. BYBIs Megamist som är ett återfuktande ansiktvatten. Detta använder du efter tvätt, både morgon och kväll.

Använd sen ett återfuktande serum, tex detta från Annemarie Börlind – Hyaluron Shake.  eller detta från Evolve som är deras bästsäljare.  Applicera serum under din vanliga ansiktskräm. När du bygger upp lager av fuktgivare så hjälper du till att behålla fukt i huden.

Testa en extra fuktgivande ansiktskräm. Denna är fantastisk och från amerikanska lyxmärket Tata Harper som riktar sig till en mogen hud;  Tata Harper, Hyaluronic Gel Moisturizer. 

Slutligen kan du använda en fuktmask varje vecka, eller flera dagar i veckan. Enklast är att sova med masken under natten. Ett grymt sätt att addera extra fukt till huden! Mina favoriter är Tata Harpers Hydrating Floral Mask  och Madaras SOS Hydra Mask.

Här kan du läsa mer om fuktens betydelse för glow:

Så får du glow i huden: satsa på fukt!