Veckans fråga till vår Skönhetspanel kommer från en kund som känner sig vilse i skönhetsdjungeln och vill ha hjälp att hitta puder och primer som ger ett hälsosamt glow utan att vara för täckande. Makeup-artisten Åsa Elmgren rycker ut med sina proffstips. 

Glöm inte att ställa din fråga du också, det går bra att vara anonym, frågorna skickas till: Kundservice@naturligtsnygg.se – Märk mejlet ”Skönhetspanelen”

 

VECKANS FRÅGA:

Hej Skönhetspanelen!

Jag skulle vilja ha hjälp att hitta rätt puder som jag kan använda direkt över min dagkräm och concealer. Jag vill hitta något som inte ger en dammig och matt yta, utan är mer diskret så att jag inte ser så sminkad ut. Jag är ute efter ett ”hälsosamt glow”. Helst av allt vill jag såklart att det är en hållbar produkt som sitter hela dagen. Jag har bland annat spanat in Dr. Hauschkas Color Correcting Powder, Lily Lolos Flawless Matte och Flawless Silk, samt med RMS Beautys Un’powder? Är det någon av dessa som ni kan rekommendera för mig?

Jag undrar också om ni har någon rekommendation på en primer som inte gör huden blank samtidigt som man får fin lyster? Jag har spanat på Couleur Caramels Smoothing Velvet Primer och undrar om ni tror att den passar mig?

/Vilse i skönhetsdjungeln

 

ÅSA SVARAR: 

Hej!
asa-elmgrenVisst är det lite av en djungel med alla olika typer av skönhetsprodukter! Jag förstår att det inte är lätt, och i synnerhet när man ska köpa i onlinebutik istället för fysisk butik där man kan känna och klämma på produkten. Men jag ska förklara skillnaden på produkterna du nämner så hoppas jag att det hjälper dig att välja rätt.

För mig så låter det som att du vill ha naturlig lyster i huden och egentligen så minimalt med smink som möjligt för din hudtyp.
Dr. Hauschkas Color Correcting powder har en matt finish, och jag skulle säga att av alla puder du nämner ovan så syns detta puder mest på huden. Det behöver inte vara något negativt, men för dig som vill ha minimalt med smink och lite mera lyster så kanske det inte är ditt förstahandsval. Dessutom är det lite av ett specialpuder eftersom det är ett färgkorrigerande puder och om jag förstår rätt så är det egentligen inte det du är ute efter.

Lily Lolos Flawless matte powder är också just matt. Jättebra skulle jag säga om du har mycket ljus till ljus hy och behöver matta ner en oljigare hudtyp. Pudret är inte helt ”osynligt” även om det är transparent, så passar bäst för ljusa hudtoner.

Lily Lolos Tranlucent Silk Powder är mer fint i texturen än Flawless matte och ger fin lyster, och motsvarar nog mest det som du är ute efter.

Rms Beautys Un Powder (det transparenta) hamnar någonstans mitt i mellan de två Lily Lolo puderna ovan. Det är mer silkeslent i texturen jämfört med flawless matte, men har inte samma lyster som Lily Lolo’s silk puder.

Angående hur länge sminket håller så gäller generellt sett ju mer matt ditt puder/smink är, desto längre håller det. Men självklart beror det även på din hudtyp, yttre faktorer som tex väder eller hur aktiv du är. Det bästa är att ha med lite puder i väskan för touch-ups under dagen/kvällen.

Personligen är jag inte ett jättestort fan av primers, jag försöker minimera antalet produkter jag använder och istället satsa på rätt hudvård under sminket. Couleur Caramels Smoothing Velvet Primer tycker jag gör sig bäst utan foundation över. Den är jättefin och minimerar fina linjer och små porer, men jag använder bara den och lite concealer. Ingen foundation över. Den mattar ner glansiga partier och ger en silkeslen fin textur!

Hoppas detta hjälper dig i dina val!

Lycka till! /Åsa