Skönhetsprodukter som verkar på insidan? Say no more. Jag är redan hooked. För det finns ett otroligt samband mellan hur magen mår och hur huden ser ut. Nu är jag varken en hudexpert eller någon jag-äter-glutenfritt-mejerifritt-sockerfritt person, men jag har verkligen märkt sambandet på min hud. Just det här med socker och mejerier verkar trigga igång inflammationen i min kropp. Har du märkt ett samband mellan det du äter och din hud? Dela gärna med dig! ↓ ↓ ↓

För några år sedan körde jag alltid gedigna detoxkurer två gånger per år för att återställa kroppen samt hjälpa kroppen ”på traven” för att hålla igång sitt fantastiska reningsverk.
… tror det var 6 år sedan sist och jag börjar bli sugen på att ta tag i min hälsa igen. Min inre hälsa that is.

Men jag är inte där än, även om jag älskar en god sallad och mina gröna juicer och smoothiebowls så är jag en otrolig sockerfantast. Sedan älskar jag ju en riktig god ostmacka och burratta…
Nåväl. 80/20-principen är ju min grej, det vill säga äta 80% hälsosamt och 20% YOLO. Enligt mina jeans har det senaste året snarare varit 40% hälsosamt och 60% YOLO men who’s judging.

Så medan jag samlar energi för att ta tag i den där rejäla detoxen så boostar jag insidan med följande kosttilskott: Probioskin från Maria Åkerberg och Mahonia Clear Skin Formula från Neals Yard Remedies.

 

Probioskin från Maria Åkerberg

Jag minns när Maria Åkerberg lanserade denna på Stockholm Beauty Week för några år sedan. Blev otroligt pepp och ville testa den redan då. Sen föll det i glömska fram tills nyligen när jag äntligen införskaffade den som en liten boost för tarmen. Den innehåller 4 miljarder mjölsyrabakterier och ska ”främja god bakterieflora i mage och tarm”. Låter fruktansvärt osexigt MEN vi vet ju att en glad tarm är lika med en glad och strålande hud. Dessutom köper jag allt som påstår sig minska inflammationer… 🙃

Extra +++ att tabletterna är fria från mjölkprotein och är laktosfria.

Maria Åkerberg Prebiotika

Tabletterna är lätta att svälja och jag tar 2 tabletter 2 gånger dagligen. Det är dock alldeles för tidigt att säga om de gett eller ger någon effekt. Men vi lever på hoppet!

Mahonia Clear Skin Formula från Neals Yard Remedies

Okej denna blandning sätter igång tarmen. ÄLSKAR denna. Det jag inte älskar är smaken. Ärligt talat… Den smakar som flytande dålig andedräkt. Lider varje morgon när jag dricker mina droppar som jag blandat med vatten. Men jag upplever faktiskt en skillnad, så jag fortsätter. Örtextraktet innehåller bl.a. Mahonia, Gotu Kola, Calendula och Shisandra och ska hjälpa lindra inflammationer (ett återkommande tema här), samt boosta kollagenen, binda fukt till huden, liva upp trött och glåmig hud etc, etc. The usual.

Men jag köper det. För allt som kan hjälpa mitt stackars inre att klara sitt reningsmaskineri för att huden ska må bra är min kopp te.

Vad är ditt förhållningssätt till kosstillskott för skönhet?