Okej vänner, det är dags att gotta ned oss i det svenska hudvårdsmärket M Picaut. Ett märke som inte bara utstrålar utan också levererar ekolyx. Bakom varumärket står Mette Picaut, en f.d modell som vet vad hon pratar om.

Fokus har alltid varit att leverera rena produkter där effektiva och ekologiska ingredienser står i centrum. Alla ingredienser är odlade utan användning av bekämpningsmedel eller synteter och allt tillverkas i Sverige. Förpackningarna är i återvinningsbart glas och/eller miljövänlig plast. Inga produkter testas på djur och elva produkter i sortimentet är 100% veganska.

I mitt badrumsskåp hittar du numera Hydra Lagoon Overnight Mask, Hydra Miracle Serum, Calming Cocoon Cream och Goodness Glow All Over Dry Oil. Vi tar en kik vetja!

Hydra Lagoon Overnight Mask

Detta är en lyxig “overnight” mask som påstår sig kunna återfukta huden på djupet samt ge fasthet och verka cellstimulerande. Innehållsförteckningen är top notch där du bl.a. stjärningrediensen är Malakit, en grön ädelsten som skyddar och lugnar stressad hud. Du hittar även avokado och squalene (stimulerar elastin och kollagen i huden), hyaluronsyra och pentivitin (ökar fuktnivån och fyller ut fina linjer).  Produkten är även 100% vegan. Jag använder denna mask en gång i veckan och använder den då som en sovmask. Jag har ingen aning om den verkar “anti age-igt” men jag kan verkligen, verkligen säga att den fungerat utmärkt på min pms-hud. Vaknar alltid upp med lugnare hud och om jag haft aktiva finnar så har svullnaden oftast lagt sig lite och är inte lika “arga” och röda. Konsistensen är som en vit lotion som går på genomskinligt på huden. Tänker att denna skulle passa utmärkt för långa flygningar eftersom att det inte syns att man bär en ansiktsmask. Hur många av er brukar använda återfuktande ansiktsmasker på flyg? *räcker upp en hand*

Hydra Miracle Serum

M Picaut

Detta är verkligen ett litet mirakelserum som balanserat min hud på djupet. Serumet är fullproppat med naturens allra finaste fuktgivare som djuphavsalger, tamarindfrukt, havtorn och hyaluronsyra. Produkten är inte testad på djur.

Min hud är verkligen en enda röra – för det första är den otroligt känslig och får lätt finnar av nya produkter. För det andra så är den så torr men oljig på samma gång vilket mer eller mindre innebär att min hud är så uttorkad att den överproducerar sebum för att kompensera. Detta serum har blivit en räddare i nöden och balanserar verkligen ut min hud på djupet. Oftast använder jag den på kvällen men om jag känner att jag behöver tillföra lite extra fukt på morgonen tar jag även några droppar innan min dagkräm. När min hud är återfuktad blir den också “fylligare” och sminket sitter så mycket bättre. Konsistensen är  som en tjock och seg gel och kan ibland vara något svår att suga upp med pipetten. 

Calming Cocoon Cream

M PicautDenna kräm marknadsförs som en barriärkräm som ger huden silkeslen spänst, elasticitet och lyster. Den påstås kunna lugna stressad och obalanserad hud och även passa mycket känslig hud. Den är 100% fri från konserveringsmedel, dofter eller andra allergener och innehåller bl.a. avokado, kokosolja, kakaosmör, vitamin e.  Produkten är inte testad på djur.

Jag var på riktigt nervös att prova denna produkt då ingredienserna kändes som något som eventuellt skulle kunna täppa igen min hud. Men jag kan verkligen vittna om att denna fungerar utmärkt för känslig hud. Jag får inte finnar av krämen, istället känns det som att denna verkligen balanserar min hud och dämpar irritation. Den har verkligen fungerat jättebra på min hud! Den är alldeles för fet för att använda på dagtid så jag använder den bara på kvällen när huden behöver en extra treat. Lite som en ansiktsmask 1-2 ggr i veckan. Den är extra bra när min hud är stressad, uttorkad eller fått ett akneutbrott.  Konsistensen är tjock och krämig och du behöver bara pyyyttte lite. När du väl värmer upp produkten i handen så smälter den till en olja.

Goodness Glow All Over Dry Oil

M Picaut

Detta är en ultralätt olja som ska fungera lite som ett serum för hela kroppen. Den påstås ge huden näring och lyster samt passa lika bra på torra hårtoppar, naglar som på självaste kroppen. Produkten består av exklusiva oljor och extrakt från havtorn, nyponros, chiafrön, kamelian, jojoba och squalene som ger huden en djupgående näringsboost och vacker glöd. Produkten är 100% vegan.

Mette själv sa något så klokt som att ja; kroppen tar ju inte slut efter huvudet. Varför inte ge kroppen det allra bästa med? Konsistensen består av en fjäderlätt olja som doftar fräscht av citron. Den sjunker snabbt in i huden, och då menar jag med betoning på snabbt. Lite på gränsen av att “eh, blev jag verkligen återfuktad?”. Kroppsserum är ett passande namn tycker jag eftersom att den inte alls känns oljig på huden. Kan jag ha hittat ett lite mer lönsammare alternativ till min May Lindstrom The Good Stuff? Det återstår att se!

Har du testat M Picaut? Vad bör jag prova mer?


Glöm inte att följa mig på Instagram för vardagliga och mer regelbundna uppdateringar!