Dramatisk rubrik men jag står ändå fast vid det. Frisören sabbade faktiskt allt.

Som hyfsad nyinflyttad i stan har jag sökt mig till mer etablera de frisörer (och läst varenda recension online) innan jag bokat tid. Jag bad henne tunna ur mitt hår rejält så att det inte såg ut som att jag bar en peruk nu när jag klippt mig kortare. Då tunnar hon ut håret längs med roten. Över hela huvudet. Jag ser mig själv utifrån hur jag bara är chockad över vad hon gör, men säger inte ett knyst av chock. Det är först när jag sätter mig i bilen som jag får ur mig ett WTF. Ni kan ju föreställa er hur mitt hår ser ut nu när det hon klippte av börjar växa ut. Och ni kan ju föreställa er hur mitt hår kändes direkt efteråt. Klappade man mig på huvud kändes det som att klappa en igelkott.

Nu är jag inte en frisör så jag vet inte, men i mitt huvud är inte att tunna ut att klippa av håret från roten. Det är att tunna ur i längderna? Jag visade bilder och allt. I was going for Jennifer Aniston i Friends när hon hade kortare hår. Gick därifrån som mrs igelkott.

Men låt säga att det faktiskt var det jag menade, att hon skulle tunna ur mitt hår längs hårbotten. Då bör man väl som professionell frisör våga fråga kunden ”är du säker på x och y?” eller åtminstone förklara konsekvenserna för kunden. Exempelvis ”javisst, det kan jag göra. Men är du medveten om att du inom några veckor kommer gå runt med stubb?” Det har åtminstone tidigare frisörer gjort när jag kommit med någon idé om att färga håret eller klippa en viss frisyr eller lugg. Jag vet inte…

Jag brukade vanligtvis inte bry mig om mitt hår så mycket. Jag var nöjd och la inte särskilt mycket tid vid det. Men efter den incidenten i somras har jag numera komplex för mitt hår. Jag avskyr mitt hår/frisyr och överväger att käka vitaminer för att få håret att växa snabbare. Är desperat. Känns definitivt som att jag vaknade ur mitt tar-mitt-hår-förgivet period.

Men skönhetsbloggare som jag är så gör jag såklart allt i min makt för att få håret att växa snabbare. Just nu använder Bruns Växaserie slaviskt och hoppas att det funkar lika bra nu som det gjorde efter att jag fött Melker (och tappade massa hår vid pannan). Sedan har jag börjat med så kallad ”inversion method” som innebär att jag dränker hårbotten i en hårolja och masserar med huvudet ned. Tänker att det enklaste är att söka på Inversion Hair Method på youtube eller tiktok så fattar ni vad jag menar.

Men kan fortfarande bli så provocerad att jag inte sa ifrån när hon klippte av första stumpen. Jag bara satt i chock. Inte alls jag föreställde att jag skulle reagera i en sådan situation. Eller rättelse; jag har aldrig i min vildaste fantasi föreställt mig att jag skulle hamna i en sådan situation. Touché.

Här är produkterna jag förlitar mig på för att få håret att växa ut:

Schampo: Bruns Växaschampo nr 80a Glädjande Tillväxt

Balsam: Bruns Balsam nr 04 Magisk citrus

Inpackning: Bruns Växamask nr 80b Glädjande Tillväxt

Behandling: Bruns Växavatten nr 80c Glädjande Tillväxt

Hårolja: Bruns Hårolja Grönelixir 104c Orientalisk kassia

Hårupdate kommer om några månader när jag förhoppningsvis har långt hår igen 🙃