Denna essens eller essence som den också kallas är som en välbehövd kram efter ett år av självisolering. Den ska inte blandas ihop med ett vanligt ansiktsvatten eller toner, nej nej. En essens är så mycket mer än det och targetar specifika hudtillstånd men är inte lika aktiv som ett serum. Däremot bidrar essenser oftast till att efterföljande produkter penetreras djupare i huden osv osv. Denna beskrivs dessutom som en 3-i-1 produkt, mist, toner OCH essence. Sedärja. 

 

Vem passar den för?

Jag vågar påstå att Marina Miracles Flower Berry Essence är ett MÅSTE för dig som lider av irriterad, oren och acnebenägen hud. Den innehåller bl.a. Probiotika och hyaluronsyra som plumpar huden och ger ett härligt glow. Jag märkte skillnad på ynka 3 dagar. Ser jag resultat på så kort tid så vet jag att det är en keeper.

 

Doften

Jag har sett både ris och ros angående doften på sociala medier. Enligt Marina Miracle så ska det dofta ”gott av bär och blommor” men mja. Det var nog att ta i. Jag tycker den luktar hostmedicin men har också sett andra beskriva doften som spya 🙊 Det är dock att ta i, men tänk hostmedicin.

flower berry essence

Ser ni den ultrafina misten?

Applikation

Jag applicerar den morgon och kväll efter att jag rengjort ansiktet. Sprayar säkert mer än nödvändigt, men den ultrafina misten gör att jag knappt känner att jag fått på mig något (även om jag har det). Så, så, sååå behaglig att använda och tar en ultrafin mist alla dagar i veckan över en spray som får en att se ut som en dränkt katt efter användning. Sedan låter jag produkten sjunka in i ansiktet. Jag klappar inte in det eller så utan låter det lufttorka. När produkten sjunkit in fortsätter jag med min hudvårdsrutin. 

Det tog knappt en vecka för mig att se resultat, vilket är helt sjukt egentligen. Min hud hade blivit lugn, balanserad och hade fått en naturlig lyster. Jo man tackar ja.

 

Förpackningen

Den kommer i Marina Miracles klassiska gröna glasförpackning. Plus i kanten att du hela tiden ser hur mycket produkt du förbrukat och hur mycket som finns kvar. 

Flower Berry Essence

Nackdelar

Förutom doften så skulle jag säga att den tog slut alldelels för snabbt. Den ultrafina misten gör att jag lätt överkonsumerar produkten så att jag ska känna att jag ens fått produkten i ansiktet. Misten är alltså så ultrafin att den knappt känns på huden. Den höll i typ 3 veckor av daglig användning, och för sitt pris på 395 kr för 80 ml så sved det lite att den inte räckte längre.

 

Slutsats

Skulle jag köpa den igen? Redan gjort. Ett måste om du vill inkorporera en effektiv ekologisk essens i din hudvårdsrutin!