Att det finns djuprengörande lermasker för ansiktet är vanligt, men visste du att det finns djuprengörande lermasker för hårbotten? Det var nytt för mig iallafall – tills jag upptäckte Grönlera från Bruns Products. De har flera olika lermasker bland sitt utbud, men just denna som är deras ”Grönlera” talade till mig och mitt kaotiska hår och hårbotten. Men låt oss ta en kik på vad det är vetja!

Vad är Grönlera för något?

Grönlera är en hår- och ansiktsmask i pulverform gjord på ekologisk minerallera. Den blandas med vatten, men vill du vara lite exrta så kan du även blanda i lite Grönmist 103b och Grönelixir 103c. Just denna passar för fet hud och hårbotten – check på den – och är både djuprengörande, antiseptisk och sammandragande. Den marknadsförs som en lermask som ”rensar bort toxiner och föroreningar från hud och hårbotten”, och innehåller mångsidiga och stärkande mineraler för huden. Den är fri från parabener och sulfater, är vegansk och oparfymerad.

Jag har inte hunnit prova den i ansiktet än, däremot har jag kört den i hårbotten en gång i veckan de senaste 3 veckorna.

Funkar den?

Om den rensar bort toxiner och föroreningar är svårt att svara på, däremot så älskar jag hur håret och hårbotten känns när jag tvättat bort lermasken och tvättat håret. Håret känns luftigt, ”volymigt” och jag tycker mig bannemig märka skillnad i hur länge jag kan gå utan att håret känns flötigt. Jag tror det är tack vare denna lermask, men det KAN även vara lermasken i kombination med ett nytt schampo jag börjat testa… hehe. Återkommer med mer info om det.

Inget för dig som har bråttom eller är lat

Okej, on the flip side så upplevde jag att det blev så himla stökigt när jag skulle använda den. För det första har jag redan bråttom som det är med att duscha och tvätta håret. För av någon konstig anledning tar Melker inte hänsyn till att jag vill ha lite egentid och känna mig fräsch… Så att plocka fram alla grejer, måtta upp och blanda… Nej, jag hade gärna hoppat den detaljen och haft en färdig lermask från en burk att använda direkt. Att den dessutom är svinjobbig att blanda utan att skapa klumpar stora som golfbollar är en annan femma. Så ja. Prepping-tiden för denna mask är lika med huvudvärk.

Då har vi inte ens kommit till självaste applikationen. Första gången såg det ut som någon hade skvätt grönlera i hela badrummet. Det blev s t ö k i g t. Andra gången testade jag att använda en hårfärgningspensel vilket underlättade mycket! Däremot tog det tusen år att applicera lermasken över hela hårbotten, vilket inte är en höjdare när du redan har tidsbrist.

Summa sumarum så är jag lat av mig när det kommer till mitt hår. Det ska gå snabbt, enkelt och smidigt. Ja det gäller väl inom hudvård också. Men använder jag den ändå? JA. För som sagt, känslan man får efteråt är riktigt trevlig, så i slutändan blir det värt det.

 

Har du testat denna, eller någon annan lermask för hår- och hårbotten?