Naturliga solskydd. Du har väl inte missat Weledas nya solskyddsserie Edelweiss? En helt naturlig skyddande solserie med fysikaliska UV-filter och extrakt av edelweiss som hjälper till att skydda huden mot eventuella förändringar som solen kan orsaka. Själva solskyddet utgörs av titandioxid som inte är i nanoformat.

Till skillnad från kemiska- och fysikaliska solskydd med nano, tränger inte UV-ljuset in i huden med Weledas solskydd, utan strålarna reflekteras direkt av det skyddande vita non-nanofiltret. Ett bra skydd för barn i alla åldrar.

Hudläkare rekommenderar solskydd med naturliga fysikaliska filter till barn under tre år, eftersom de kan ha svårt att bryta ner de kemikalier som finns i kemiska skolskydd. En annan stor fördel med att använda fysiskaliska solskydd till barn är att de skyddar direkt vid applicering. Weledas nya solskyddskrämer är dessutom vattenresistenta, så de är ett säkert val för alla badsugna barn i sommar.

Men som alltid när det gäller sol och barn: tänk på att barns hud är mycket tunnare än vuxnas och se till att inte utsätta små barn för onödigt mycket sol, speciellt inte under de timmar då solen är som starkast. Använd kläder och solhatt som skyddar allra bäst och komplettera med en kräm med hög solskyddsfaktor på de delar som ändå utsätts för sol.

 

I Weledas sortiment finns två solskyddsprodukter för barn med hög spf:

Weleda-edelweiss-sunscreen-lotion-sensitive-baby-kids-spf50

Edelweiss Baby & Kids Sunscreen Lotion Sensitive, spf 50. Framtaget för att passa barn och personer med känslig hud. Mycket hög solskyddsfaktor.

Köp här för 189 kr >>> 

 

 

 

 

 

 

 

Weleda-edelweiss-sunscreen-lotion-sensitive-baby-kids-spf50

 

 

Edelweiss Baby & Kids Sunscreen Lotion Sensitive, spf 30

Solskyddskräm med hög solskyddsfaktor som passar barn och personer med känslig hud. 100% naturligt innehåll.

Köp här för 279 kr >>> 

 

 

 

 

Mer läsning för dig:

Nyhet! Solskydd från Weleda >>>

Välj solskydd noga – undvik hormonstörande kemikalier >>>

Beauty-battle med Weledas duschkrämer för barn >>>