Vi på Naturligt Snygg är så himla glada och peppade på att få presentera en ny bloggare här hos oss: Jennie Sjölin och hennes härliga, klimatsmarta och inspirerande lifestyle-blogg Oddeco!

 

Välkommen till Naturligt Snygg Jennie! Kan du inte presentera dig för de Naturligt Snygg-läsare som inte känner dig sedan tidigare?

– Jennie Sjölin heter jag och har valt att kalla mig för 0ddeco på sociala medier (udda+eko). Jag bor mitt i smeten i Malmö tillsammans med min fästman och katt, vi letar dock efter nytt boende och vill bo strax utanför stan – drömmen om självhushållning ligger nära.
Jag har plugga interior&architectural design i Los Angeles, Resilient Entreprenörskap på Holma Folkhögskola, drivit med egna eko kafé/butik osv. Jag är en smått uttråkad själ så med mig får ni inte en lugn sekund, haha.
– Det ni kan förvänta er på bloggen är ALLT mellan himmel och jord, jag är vad man kallar sig för livsstils-bloggare. Mycket recept (mest veganskt), en del inredning, en hel del köp, outfits, osv.

Finns det nåt du inte kommer att blogga om? 
– Det ni inte kommer se så mycket om är åsiktsstarka inlägg, prata politik eller tycka till om saker som är känsliga är inte min grej.

Du är ju en riktig bloggveteran, men när började du blogga – och varför? 
– Jag har bannemig bloggat sen 2007! Och det var min älskade Mamma som tyckte jag skulle sätta igång, hon var så fascinerad av en annan stor bloggerska och tyckte väl jag skulle hamna på samma spår. Nu har ju inte jag blivit lika känd eller överhuvudtaget känd MEN jag är evigt tacksam för att min mamma fick in mig på spåret! För nu har jag minnen på skrift och i bild sen 12 år tillbaka, förstår ni hur kul det är att kunna gå in och läsa om minnen från förr? HELT underbart!

Hur känns det att flytta in här på Naturligt Snygg då?
– Att flytta in på naturligtsnygg.se är en dröm. Många bloggare drömmer ju om att bli ”scoutade” till andra portaler och få ingå i team! Det är just det med att känna en samhörighet med ett gäng andra likasinnade och att vi dessutom brinner för samma grej: grönt tänk!

Vad härligt – och vi är så glada att du är med oss nu! Men ska vi prata lite skönhet nu kanske?! Har du några ”måsten” när det kommer till skönhetsprodukter? 
– I min sminkväska finns alltid dagkräm, foundation, contouring, concealer, eyeliner, mascara, ögonbrynspenna, läppsyl, läppstift, puder, brightning stick och ibland vit kajalpenna för mer markanta ögon.

Har du några smarta beauty-knep som du tycker fler borde känna till?

– Beautyknep som jag har är mina ögonbryn, haha! Jag har väldigt långa ögonbrynsstrån så jag brukar sätta på läppsyl efter att jag målat dem med ögonbrynspenna. Ögonbrynen känns mer markerade då. Annars är jag en big believer på att äta rätt för att få ett helt annat glow (jag är verkligen inte bäst på detta men försöker emellanåt).

Vilka är dina favoritmärken? 
– Favoritmärke är Juice Beauty!! Fullkomligt älskar deras foundation och har gjort i flera år, ett beautyknep här är att blanda ut den med lite olja – jag tycker att deras foundationen är ganska dryg så det krävs någon form av olja till. Det blir också en helt annan lyster när man applicerar den tycker jag.

Din största skönhetsmiss genom tiderna? 
– Brunkräm som är alldeles för mörk eller pudret som var alldeles för gult… Never again!

Tillsist – varför är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?

– Att välja rätt produkter är otroligt viktigt, vår miljö förstörs allt mer och även det vi tar på oss som är fulla av kemikalier kan leda till dåliga saker. Jag har enorma problem med min hy och har levt med acne sen ung. Men när jag började använda Juice Beautys foundation så var det precis som att min hy hade en ansiktsmask under dagen! Hyn ser mycket fräschare ut och mår SÅ mycket bättre av eko/naturliga produkter. Sen får vi inte glömma djuren heller, de är inte till för att testas på.

Tack för alla svar – nu ser vi så mycket fram emot att läsa din blogg