Vi ÄLSKAR sommar, men vi gillar inte myggbett… Nu när vädret och ljuset tillåter att vi sitter ute och pratar ända in på småtimmarna så är myggbetten såklart oundvikliga. Men vi vet hur du enklast lindrar klådan – på naturlig väg!
Isbitar
Ett sätt att ”lura kroppen” till att glömma klådan är att trycka en isbit mot bettet. Eftersom hjärnan fokuserar på en känsla åt gången så fokuserar den på den kalla isbiten istället för klådan!

Honung
Honung har antiinflammatoriska och anti-bakteriella egenskaper som kan hjälpa till att lindra symptomen. Dutta lite på ditt myggbett så slipper du det irriterande bettet inom kort!

Yoghurt
Yoghurt innehåller proteiner som lugnar och täcker bettet. Probiotikan som finns i yoghurt har också lugnande egenskaper som kan hjälpa till att reparera en skadad barriär.

Aloe Vera
Denna fiffiga växt kan du antingen ha hemma i en kruka i badrummet eller köpa i en tub. Aloe Veran är anti-inflammatorisk. Dutta på ditt bett så ska du se att klådan lindras.

Havregrynsgröt
Havre är känt för sina lugnande egenskaper, det innehåller verksamma antioxidanter, kända som avenantremider, som minskar inflammation och kan hjälpa att lindra din klåda! Blanda någon matsked havrgryn och lika mycket vatten i en kopp och micra eller värm på spisen. När gröten svalnat – låt den ligga på bettet en stund för att linda.

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>