Sol- och badsäsongen är snart här och vi är många som är lite extra måna om att få till en snygg bikinilinje, men alla som rakar sig vet att det kan vara lite trixigt runt intimområdet och att det är lätt att få röda prickar. Håll ut – tillsammans med Lip Organic Intimate Care har vi tagit fram den perfekta guiden för en len och slät rakning!

Grunden för en jämn, snygg och len bikinilinje utan irritationer är en god hygien, rätt produkter, rätt verktyg och minimal friktion.

Så rakar du bikinilinjen utan att bli röd och få prickar:

Steg 1: Börja med att trimma könshåret som du ska raka bort, det ska helst inte var länge än 5-6 mm.

Steg 2: Peela huden runt området som du vill raka, testa Gel-to-Milk Scrub Coconut från Lip Intimate Care. 

Steg 3: Raka dig i duschen. Varmt vatten öppnar upp porerna och gör rakningen enklare. Tvätta hela intimområdet med rengöringsolja för att göra rent och avlägsna bakterier. Välj mellan Cleansing & Moisturising Oil Coconut + Vanilla eller Cleansing & Moisturising Oil Sea Buckthorn + Fragonia.

Steg 4: Massera in rikligt med Lip Shaving + Moisturizing Oil.

Steg 5: Dags för rakningen. Se till att din rakhyvel är riktigt vass och sträck försiktigt ut huden när du rakar. Om du är känslig så raka i samma riktning som håret växer eftersom det är skonsammare. Men om din hud är tålig och rakhyveln riktigt vass kan du raka i motsatt riktning som håret växer, du kommer lite närmare då. Raka bara så mycket du behöver, ju fler gånger du rakar samma område desto mer sliter det på huden och risken för röda prickar ökar. 

Steg 6: Avsluta med att skölja av området med kallt vatten för att stänga porerna.

För att undvika röda prickar är det viktigt att hålla rent från bakterier, tvätta intimområdet regelbundet och helst med en mild och skonsam rengöringsolja (undvik konventionell tvål som kan torka ut, irritera och störa pH-balansen i underlivet). Så ofta det går, undvik tajta byxor, och försök att inte klia på irritationer. Om du har problem med inåtväxande hår/hårsäckar, testa att peela området ett par gånger i veckan.

Här hittar du alla intimoljor från Lip Organic Intimate Care >>>