Så fort hösten tar fart kommer de som ett brev på posten – torra, spruckna och nariga läppar! Det är otroligt irriterande och kan verka omöjligt att undvika eller bli av med. Men lugn, här har vi samlat tre enkla tips som hjälper dig att bli av med, lindra och förebygga en torr och irriterande mun i höst!

 

Steg 1. Exfoliera

När du tvättat ditt ansikte och mjukat upp huden på läpparna kan du med en mjuk tandborste göra små cirkelrörelser för att exfoliera torr, död hud. Annars kan du göra en vårdande peeling med hjälp av shesmör, cocosolja och gnugga mjukt med en fuktig handduk. När du exfolierat och blivit av med det yttre torra hudlagret är det enklare att vårda den fräscha huden under!

 

Steg 2. Behandla för att vårda

Använd ett naturligt läppcerat. Inte ett du köper i mat butiken som gör att du blir lika torr igen – om inte ännu torrare… Naturliga läppcerat med naturliga ingredienser går lättare in i huden! Här är våra favoriter:

 

lappcerat lappar torra lappar spruckna

1. Weleda Everon Lip Balm, 49,kr | 2. RMS Beauty Lip & Skin Balm – Simply Cocoa, 295 kr, | 3. Neal´s Yard Remedies Bee Lovely Balm, 95 kr, | 4. Care of Gerd Lipcare Vanilj, 59 kr | 5. Dr. Hauschka Lip Balm, 129 kr

 

3. Förebygg

Här finns det flera saker du kan göra för att undvika torra läppar:

Tips 1 – Drick massor av vatten för att återfukta inifrån!

Tips 2 – Ha en luftfuktare vid sängen eller vid skrivbordet som fuktar luften och därför också går in i huden, perfekt på vintern och ger också oanade effekter på torrt och frissigt vinterhår!

Tips 3 – Slicka aldrig på dina torra läppar! Det kommer nästan som en reflex men jobba emot det! Det här gör dem nämligen ännu torrare!

 

Läs också:
Beauty-battle: naturliga läppbalsam
Hurraw, hurraw för raw läppbalsam