Hon är av de flesta känd som entreprenörskvinnan bakom livsmedelsmärket Renée Voltaire, med passion för mat med bra innehåll och schyssta ekologiska ingredienser. Nu har hon släppt sin egen hudvårdsserie – även den med fokus på bra innehåll, veganskt med eko-fokus! Vi passade på att ställa några frågor till henne, både om serien, dess innehåll och om hennes personliga hudvårdsrutiner.

 

Hur kommer det sig att du valde att göra en hudvårdsserie?
– När jag åkte på mina meditationsresor till Arizona var det inte bara utsidan som räknades. Förutom att vi detoxade och drack gröna juicer så uppmanades det att inte använda hudvårdsprodukter som inte var naturliga. Jag hade ett beroende av just sådana krämer när jag kom dit, och hade väldigt svårt att bryta det mönstret. När du juicar och detoxar vill man rena sig även på utsidan och att skrubba sig blir därför naturligt och jag fick lära mig att man ska skrubba sig in mot hjärtat. Det var där jag tog det första stapplande steget och fick upp ögonen för naturlig hudvård. Sen den tiden har jag alltid velat utveckla en sådan serie, men tiden har helt enkelt inte funnits.

 

Berätta om tanken bakom serien All Vegan Skin Care!
– Jag har ju en passion för att berika livet med god och nyttig mat men kände att nu är det dags att låta huden uppleva samma glädje. För varför skulle inte utsidan få del av samma ekologiska och giftfria principer som insidan? Jag ville ta fram en serie med produkter som jag själv saknade, helt växtbaserade och av naturliga ingredienser som min känsliga hy klarar av. Jag ville också börja i en liten skala, precis såsom jag började med maten. Därför tillverkas serien i en mindre skala. Att den skulle vara 100% växtbaserad kändes som en självklarhet då jag förespråkar sådan typ av mat.

 

Vad gör just den här serien unik?
– Produkterna är tillverkade i små serier av växtbaserade noga utvalda och ekologiska ingredienser, kombinerade för att tas upp snabbt och ge alla hudtyper en riktig kick. Ingredienser som jag själv använder i köket och som också fungerar lika bra på huden. Det unika är att flera ingredienser från leverantörer är exakt samma som de som vi redan samarbetar med och därför har vi stor kunskap om och känner förtroende för dessa.

 

Vilken är känslan som du tycker genomsyrar produktserien?
– Jag ville att innehållet skulle tala för sig själv och att det är råvarorna som får utrymme att spela sin roll med sina egenskaper och dofter. Jag var först rädd att dag och nattkrämen inte skulle vara tillräckligt attraktiv då vi inte använt parfym eller eteriska oljor, men nu är det som är det bästa med den – att den inte doftar!

 

Ser du mat och hudvård som ett helhetskoncept? Och i så fall på vilket sätt?
– Ja, både insidan och utsidan spelar roll. Tar du hand om den ena delen, så vill du oftast ta hand om den andra, det går hand i hand. När man äter bra, sover gott och tränar så vill jag ta hand om kroppen. Det blir extra tydligt när jag gör en juicefasta då vill kroppen skrubbas och smörjas in. Det är som att den talar till en. Huden är ju också kroppens största organ.

 

Var detta ett naturligt steg i Renée Voltaires utveckling som varumärke? Planerar du att ta det vidare och utöka sortimentet?
– Som varumärke hade det säkert varit enklare att utveckla det vi redan gör i matväg, men eftersom jag alltid utvecklar produkter som jag själv vill ha och som jag saknar så blev det en kul utmaning. Och ja, det kommer komma mer. Vi arbetar redan nu på att utveckla serien med fler produkter.

 

Hur har du tänkt när du valt ut och kombinerat huvudingredienserna i produkterna?
– Efter att ha jobbat med mat och råvaror i hela mitt liv är jag proffs på matingredienser och därför kändes det naturligt att det är dessa råvaror som ska spela huvudrollen i våra hudvårdsprodukter. De har goda egenskaper som arbetar aktivt med huden, både på insida och utsida. Vi har lagt stor vikt vid högkvalitativa råvaror som passar vårt skandinaviska klimat, rikligt med bra fetter såsom i kokosolja.

 

Var det en annorlunda process att ta fram produkter för huden istället för matvaror som du är van med sen tidigare? Hur skilde de sig åt?
– Ja, det tog väldigt lång tid men processen är ändå lite liknande. Det handlar om att ingredienserna ska fungera med varandra.

 

Vem passar produkterna för?
– Min tanke har alltid varit att den ska passa alla, både kvinnor och män. Jag har hemmet fullt av män, i alla fall tre (en man och två barn) och jag har tänkt att det även ska passa dem. Jag gör mat för alla, så varför ska det skilja sig i mina hudvårdsprodukter? Därför är hela serien unisex och passar även de med känslig hy.

 

– Berätta om din hudvårdsrutin!
– Jag är lite av en duschnörd då det gör mig lugn och gör att jag vaknar på morgonen. Men jag dricker gärna en kopp med matchate som är fylld med antioxidanter och som ger mig en kick det första jag gör när jag vaknar. Efter att jag har duschat smörjer jag in kroppen med Radiant Glow Body Oil och mitt ansikte med Hydrating Day Cream som innehåller ämnen som hjälper till att mjukgöra och återfukta huden, exempelvis bockhornsklöverextrakt samt ämnen som bygger upp hudens kollagen. Nu under vintertid duttar jag även några droppar av Revitalising Face Oil som hjälper till att låsa in fukten.

Eftersom jag jobbar med mat arbetar jag mycket med händerna och därför ser jag till att smörja in mig med Hydrating Multi Balm som har rika och essentiella fettsyror som reparerar och återställer huden och ger den en diskret, ljuvlig doft av kakao.

Cerat är hårdvaluta hemma hos oss, så jag ser till att ha ett både i handväskan och i fickan.
Min kvällsrutin är att om jag har sminkat mig så tvättar jag bort mitt smink med Radiant Glow Body Oil Jag masserar in en klick olja och massera ordentligt så att smink och andra orenheter lösgörs. Jag tar en handduk och blöter ner den med varmt vatten, tillräckligt varmt för att den ska ånga, men inte så varmt att jag bränner mig och torkar försiktigt av resterna. Huden blir mjuk och len och överskottet av oljan ger en bra boost under min nattkräm. Under natten använder jag Restoring Night Cream med aktiva, naturliga växtextrakt från äpple, druva, citron och vetekli som verkar närande på huden och som väldigt varsamt exfolierar den och främjar hudförnyelsen. Nu under vinterhalvåret applicerar jag min Revitalising Face Oil som hjälper till att låsa in fukten. En gång i veckan ser jag också till att skrubba mig, för att förnya och avgifta huden.

 

Finns det någon produkt du inte kan leva utan?
Hydrating Day Cream då jag inte tidigare hittat en dagkräm jag inte blivit rödflammig av.
Jag har alltid med en i träningsväskan så att jag kan fylla på med fukt efter träningen.

 

Är det någon produkt du redan nu känner att du skulle vilja utveckla som tillägg framöver?
– Ja, jag håller på att tittar på ett flertal produkter. Planen var att ta fram en rengöringsolja men har ju nu märkt att den redan finns då jag använder Body Oil för sminkborttagning. Men jag skulle vilja ta fram produkter även för säsong, som kan komma nu till sommaren.

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>