Det är pumpornas tid! På cafékedjorna lockar de med pumpa latte, eller pumpkin spice latte men de innehåller ofta ganska mycket socker och ibland även artificiell smaksättning. Här är ett recept på vegansk och lite mer hälsosam pumpkin spice latte som du kan göra själva hemma!

 

Du behöver: 

2,5 dl  mandelmjölk

2,5 dl varmt bryggkaffe

2 msk pumpapuré*

2 msk lönnsirap (eller annat sötningsmedel)

1/2 tsk pumpkin spice krydda*

Topping: 

1/2 dl kokosgrädde

pumpkin spice krydda

Gör så här: 

Blanda alla ingredienser i en mixer till den är mjuk och krämig. Eller så vispar du ihop alla ingredienser i en kastrull på medium värme. Vispa grädden – här är en bra guide till att vispa kokosgrädde. Servera latten i en mugg och sprinkla lite pumpkin spice kryddor över. Enjoy!

 

Recept pumpkin spice kryddblandning:  

Du behöver: 

5 msk mald kanel

1 msk mald ingefära

3 tsk mald muskotnöt

2 tsk mald nejlika

2 tsk kryddpeppar

Gör så här:

Mixa alla ingredienser och förvara i en tättslutande burk.

 

Recept pumpapuré: 

Du behöver: 

2 st butternutpumpor, normalstora
1 msk rapsolja 

r så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Dela pumporna i två delar på längden och kärna ur dem.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla över lite olja. Lägg pumpahalvorna på pappret med snittytan nedåt.
4. Rosta i ugnen tills pumporna mjuknat ordentligt, ca 45 minuter.
5. Gröp ur fruktköttet med en sked och mixa slätt till en puré.