Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan har vi träffat stilsäkra Pamela Bellafesta som jobbar som stylist och har som gammal skönhetsredaktör en förkärlek till både makeup och hudvård, inte minst ekologisk! Pamela är modechef på Metro Mode och bloggar på samma adress. Här kan du läsa Pamelas intervju i artikelserien vi kallar “Min skönhet”.Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– En BB Creme, reflect cream, concealer och läppbalsam. Samt en parfym från 100Bon, innehåller 100 procent naturliga ingredienser och doftar underbart!

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Min skönhetsrutin brukar normalt se ut så att jag sätter på äggen på spisen, när den första bubblan kommer stänger jag av plattan, sätter klockan på fem minuter och sminkar mig under den tiden. På de fem minutrarna får jag perfekta medium/rare-ägg och ett helt ok makeat ansikte.

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Ett knep jag sett många make-up-artister använda sig utav är att allaround-cremen All you need is me funkar fint som en liten glossy highlighter. Ett annat tips för extra glow är att addera lite av en Reflect cream i sin BB Creme eller foundation.

När känner du dig som allra snyggast?
– Efter en sommardag nära havet när solen målat lite fräknar i ansiktet och håret har fått sig stänk av saltvatten.
Vilka är dina favoritmärken?
RMS Beauty, Inika, Kjaer Weiss, Zuii Organic, Youngblood och By Terry.
En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Jag är en sucker för att sätta lyster på kinderna och varierar mellan RMS Beautys Living Luminizer, Kjaer Weiss reflect cream och Inikas Light reflect cream. Alla tre är super!
Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– När jag gick i högstadiet var det populärt att färga håret lite åt det röda hållet med ljusa och mörka slingor i. Jag satt hos frisören i över tre timmar och det kostade en förmögenhet. Men när jag kom hem så tyckte både jag och min mamma att det inte passade mig så vi köpte toning och färgade över allt dagen efter.
Vad lägger du fokus på i din make up?
– En lätt och enkel bas med lyster!

Vad är skönhetslyx för dig?
– Riktigt bra ekologisk make up, spa av alla sorter, ett långt yoga-pass och färska bär!

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Jag inspireras av äldre kvinnor som är bekväma med sin ålder. Tycker en gråhårig äldre kvinna med skrattrynkor kan vara så fint, det för mig utstrålar självsäkerhet och blir med det vackert.
Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Göra ett yin-yoga pass. Då kommer man åt låsningar i kroppen som man annars inte når fram till och får på så sätt ett energiflöde i kroppen som i sin tur ger ett fint glow.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Mat, ren luft och sömn är a och o för skönhet. Jag lägger stor del av min lön på bra mat. Är beroende av färska bär – brukar säga att jag inte röker och kan därför unna mig ett paket ekologiska blåbär när jag känner för det. Jag äter mestadels hemlagat och ren mat. Glutamat är för mig den största boven och jag undviker allt som det innehåller. Vi odlar även en hel del hemma och då får man en helt annan respekt för grönsaker, frukt och bär.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Ja absolut. Jag har blivit beroende av ekologiska skönhetsprodukter och vet inte om jag inbillar mig, men när jag inte har en ekologisk produkt i mitt ansikte så känns det annorlunda. Jag byter sakta men säkert ut hela min necessär till naturliga och ekologiska val, men stressar inte fram det, jag har fortfarande några märken som inte är eko som jag gillar mycket, By Terry, YSL och Armani är några exempel. När det kommer till mat så har jag gått över till hundra procent eko för länge sen. Min senaste utrensning är städprodukter – gav allt kemiskt till min mamma och har köpt upp mig på så naturliga val som möjligt.
Läs Pamelas blogg här >>>
Kolla in Pamelas Instagram >>>

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>