Det finns många fördelar med att skrubba och peela kroppen: blodcirkulationen kommer igång, hudens vävnader stimuleras och man tar bort döda hudceller. Resultatet är snabbt märkbart – huden blir mjuk, len och får en härlig lyster!

I webbshoppen har vi laddat upp med flera nya produkter för dig som vill exfoliera och skrubba kroppen len i vinter:

Care of Gerd har lanserat två välgörande kroppskrubbar med 100% nedbrytningsbara aprikoskärnor – bra för både kropp och miljö. Cloudberry Body Scrub har en ljuvlig doft av hjortron, och både den och nya Birch Sauna Body Scrub har en lätt kylande effekt, perfekta att använda efter ett träningspass – och i bastun såklart!

Missa heller inte alla nya skrubborstar och peelingverktyg från EcoTools. Vi är särskilt förtjusta i deras badborstar med långa skaft som även gör det enkelt att komma åt ryggen och andra svårnådda områden, samt deras dubbelsidiga rengöringspuffar med tvättsvamp på ena sidan och peelingverktyg på det andra.

Här är Hannah Sjöströms fem bästa tips för dig som vill komma igång med peeling och exfoliera fram en mjukare hud med mer glow:

  1. Byt ut duschtvålen någon gång i veckan mot en mild peeling eller bodyscrub – du kommer snabbt märka skillnad. Glöm bara inte att smörja in dig ordentligt med återfuktande bodylotion efteråt.
  2. Om du har mycket torr hud, kan du smörja in dig med en kroppsolja innan du går in i duschen och peelar.
  3.  Torrborstning med en mjuk borste är ett bra sätt att göra huden len och samtidigt sätta fart på lymfsystemet. Massera alltid i cirklande rörelser mot hjärtat.
  4. För en riktigt djuprengöring gör en härlig basturitual: Börja med att basta, peela sedan kroppen med en väldoftande kroppspeeling (gärna ihop med en luffavante eller peelingborste), avsluta med en iskall dusch. Att varva varma och kalla temperaturer är dessutom bra för blodcirkulationen!
  5. Glöm inte fötterna! Skrubba hälar och förhårdnader med pimpsten i duschen, och smörj in dig med en härlig fotkräm både morgon och kväll för att hålla fötterna mjuka och återfuktade.