Ögonkräm – bäst i test. En ögonkräm ska skydda och återfukta den tunna huden under ögonen. Det finns ögonkrämer som motverkar rynkor, mörka ringar och svullnader – hitta en som passar dina behov. Här listar vi våra 8 mest populära och bästa ögonkrämer:

 

1. Mossa V LIFT Wrinkle Fill Collagen Eye Cream

För: Mogen hud Vegansk: Nej Betyg: 4/5

Mossa_VLift_Eye_CreamEn lätt ögonkräm anpassad för mogen hy. Krämen är skonsam mot ögats känsliga hud samtidigt effektivt tack vare superbäret häggmispel. Bäret innehåller 21 aktiva ämnen och är fullt med antioxidanter som hjälper huden runt ögat att bli fastare och motverkar åldrande. Innehåller Vitamin C och E. Ögonkrämen kommer i en smart och smidig plastförpackning som är enkel att dosera.

Sofia från vår testpanel recenserar såhär: ”Den lätta formulan gör krämen till en perfekt bas för ögonmake-up. Huden känns också tåligare, och jag tycker att de fina linjerna runt ögonen har blivit lite mindre tydliga. Det märks att huden matats med massor av fukt, utan att det blir oljigt och obehagligt. Det är verkligen en prisvärd ögonkräm som ger valuta för pengarna.”

Köp här för 195 kr >>>

 

 

2. Madara SOS Eye Revive Cream & Mask

För: Torr hud Vegansk: Nej Betyg: 5/5

En återfuktande ögonkräm som fungerar utmärkt att använda som extra återfuktande ögonmask. Den minskar svullnader runt ögonen samt rodnad. Innehåller ingredienserna nattljusolja som skyddar hudbarriären och hyaluronsyra som återfuktar och stramar åt.

Vår bloggare Åsa recenserar så här: ”Perfekt att använda när ögonpartiet behöver extra omvårdnad. Den dämpar röd och irriterad hud och svullnader lägger sig lydigt. Jag lägger den som ögonmask i ca 15-20 min, klappar sedan in överflödet och låter den sitta över natten. En riktigt härlig och effektiv produkt som kommer att stanna i mitt badrumsskåp!”

Köp här för 385 kr >>>

 

 

 

3. Neals Yard Remedies Frankincense Intense Lift Eye Cream

För: Mogen hud Vegansk: Nej Betyg: 4,5/5

En effektiv ögonkräm speciellt framtagen för hud som är på väg att förlora sin spänst och kontur. Hundratals kvinnor har i tester uppgett att Neals Yard Remedies Frankincense Intense Lift Eye Cream motverkar dessa tecken på åldrande. Ögonkrämen är extremt fuktgivande hyaluronsyra som slätar ut fina linjer och rynkor kring ögonen. Kommer i en lyxig glasburk med guldlock

Vår kund Danni recenserar såhär: ”Den bästa ögonkrämen som jag har någonsin testat. Älskar konsistensen och att den absorberas så lätt men den utslätande effekten håller hela dagen!”

Köp här för 785 kr >>>

 

 

 

 

4. Weleda Evening Primrose Age Revitalising Eye and Lip Cream

För: Mogen hud Vegansk: Nej Betyg: 4/5

 

Weleda Evening Primrose Age Revitalising Eye and Lip Cream

En mild och parfymfri ögonkräm som ger näring och skyddar det känsliga området under ögat. Innehåller nattljusolja som förebygger linjer och skrattrynkor. En smart kräm som även fungerar att använda på läpparna.

Vår bloggare Hannah recenserar så här: ”Härligt rik kräm som är underbar under ögat. Jag tar den till natten och vaknar dagen efter helt slät och fräsch. Funkar lika bra till dagen. Samma fina doft som dagkrämen. På läpparna känns den också riktigt bra, jag kommer på mig själv med att längta efter att dutta lite runt läpparna. Gillar!”

Köp här för 329 kr >>>

 

 

 

5. Juice Beauty Stem Cellular Anti-Wrinkle Eye Treatment

För: Mörka ringar  Vegansk: Nej Betyg: 5/5

 

Juice Beauty Stem Cellular Anti-Wrinkle Eye TreatmentEn ögonkräm som motverkar mörka ringar och fina linjer under ögonen. Ger massa fukt och gör huden mjuk. Den består av en patentskyddad sammansättning av stamceller från frukt och C-vitamin från certifierade ekologiska botaniska juicer med ett högt innehåll av antioxidanter

Vår bloggare Hannah recenserar såhär: ”Krämen bidrar med massa fukt och gör huden mjuk och suddar fina linjer. Huden hålls fuktad hela dagen och kvällen – väldigt bra hållbarhet. Den här använder jag gärna som en extra ögon-boost och har den på skrivbordet på jobbet. Känns direkt att den jobbar på huden. Dyr, men bra.”

Köp här för 538 kr >>>

 

 

 

6. Estelle & Thild BioCalm Gentle Protective Eye Balm

För: Känslig hud Vegansk: Nej Betyg: 4/5

EstelleThild eye balm biocalm sensitive

En lätt och ultramild ögonkräm som passar känslig hud. Krämen tillför fukt, dämpar svullnader och stärker huden kring ögat. Den består av består av naturliga och ekologiska ingredienser av bästa kvalitet. 100% fri från parfym och doftoljor.

Vår kund Sofia recenserar såhär: ”Krämen är oerhört lätt och går snabbt in i huden. Jag är ingen flitig användare av ögonkräm, mest för att jag tycker att de är så bökiga att försiktigt klappa in. Men den här går in så snabbt så det är inget problem. Jag tycker att huden runt ögonen blivit mindre torr och fina linjer har slätats ut lite.”

Köp här för 229 kr >>>

 

 

 

 

7.Kora Organics Noni Radiant Eye Oil

För: Alla hud typer Vegansk: Ja Betyg: 5/5

Kora-organics-10mL_EyeOil_Tilted


En vegansk hudolja för det känsliga partiet kring ögat. Oljan mjukar upp fina linjer och rynkor, reducerar mörka ringar och motverkar svullnad. Innehåller effektiva och aktiva ingredienserna noni, tomat, marin bambu, kahai och kaffeolja som ger oljan ett fantastiskt resultat. Innehåller även rosenkvarts som lugnar huden.

Vår kund Anna recenserar såhär: ”Älskar denna! Letat efter en produkt som ger tillräckligt med fukt och slätar ut torrhetsrynkorna och denna är superbra. Inte heller haft svullna ögon sedan jag började med den. Dryg. Sambon noterade efter två dagar spontant att jag såg yngre ut och tror definitivt att ögonoljan har en del i det!”

Köp här 429 kr >>>

 

 

 

8. AnneMarie Börlind LL Regeneration Eye Wrinkle Cream

För: Känslig hy Vegansk: Nej Betyg: 4,5/5

Annemarie-borlind-ll-regeneration-eye-wrinkle-cream

En ögonkräm som låser in fukt i huden. Speciellt anpassad för den känsliga huden runt ögonen. Krämen innehåller vårdande sesam- och jojobaolja och fuktgivande pantenol som gör huden återfuktad, och fina linjer reduceras märkbart. Studier på ögonkrämen visar att fina linjer minskar med 70 % redan efter 14 dagar.  Perfekt att appliceras innan make up. Ögonkrämen kommer i en vit, lyxig glasburk.

Vår bloggare Hannah recenserar såhär: ”Krämen doftar gott, har perfekt konsistens och mjukgör direkt. Jag älskar att verkligen vara generös med krämen på kvällen, nästan så att jag lägger en “ansiktsmask” för ögonen. Vaknar dagen efter med otroligt fin hud runt ögat. Huden är mjuk, smidig, återfuktad och de fina linjerna är suddade. En favorit!”

Köp här för 419 kr >>>

 

Video: Så här applicerar du ögonkräm från Neals Yard Remedies: