Den ekologiska skönhetsbranschen är på start tillväxt i Sverige, något som också avspeglas i Organic Beauty Awards. När tävlingen nu arrangeras för tredje gången, växer antalet deltagande för tredje året i rad.

– Att Organic Beauty Awards växer är ett tydligt tecken på att ekologisk skönhet är på stark frammarsch generellt, säger Henrik Olténg, från NOC Sweden som arrangerar tävlingen. Utmärkande för i år är att anmälningarna ökar med 22%, men antalet varumärken som finns representerade ökar med hela 48% så utbudet och valmöjligheten för konsumenten ökar starkt, vilket är väldigt glädjande.

 

I år är det 204 produkter med och tävlar i Organic Beauty Awards och 98 av dessa är från svenska varumärken.

OBA_henrik-olteng

– Det är riktigt kul att nästan hälften av de anmälda produkterna kommer från svenska varumärken, säger Henrik Olténg. De svenska varumärken har traditionellt haft en mycket stark ställning i den här tävlingen, men jämfört med tidigare år så får de i år faktiskt ökad konkurrens från flera internationella varumärken som vill utmana nu när kategorin växer i Sverige.

På branschorganisationen NOC Sweden ser man också av det ökade intresset för ekologisk och naturligt skönhet och hudvård på flera sätt, både genom att medlemsföretagen växer och breddar sitt sortiment, men också genom att allt fler företag väljer att bli medlemmar i NOC.

 

Klicka här för att komma till NOC Sweden >>>

Läs mer om de tävlande produkterna och årets kategorier här >>>