Nu är stora delar av årets OBA-jury klar! Vi är så stolta och peppade på alla dessa grymma stjärnor som vill vara med och bedöma och kora de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna.

 

Knappt hälften av årets jurymedlemmar var med i fjol, och resten är helt nya i OBA-sammanhang. Det är en medveten strategi från tävlingsledningens sida att jurymedlemmar byts ut efter två år för att sprida engagemanget och få fler ambassadörer för tävlingen.

 

Nu har det blivit dags att presentera de jurymedlemmar som var med redan i fjol och alltså gör en efterlängtad comeback i årets tävlingsjury:

 

 

OBA_Jury-catherine

Juryordförande: Catherine Dichy
För tredje året i rad är Catherine ordförande och ansvarig för Organic Beauty Awards juryarbete.
Catherine är ekologisk skönhetskonsult, inom hudvård, smink och hår. I över 25 år har hon arbetat som makeup-artist och hårstylist, med skådespelare, artister och modeller från hela världen. 2013 släpptes henne första bok Naturligt Skönhet.

 

 

OBA_jury-anna-irestig

Kvalitetsgranskare: Anna Irestig
Precis som i fjol är Anna är tävlingens produktexpert och ingrediensgranskare. Anna är utbildad ekologisk hudvårdsterapeut, aromaterapeut och ”ingrediensnörd”. Hon arbetar idag som ekologisk hudvårdslärare på Axelsons, och kommer tillsammans med eleverna på skolan att granska alla produkters innehåll.

 

 

 

OBA_Malin-stavlind
Jurymedlem: Malin Stavlind
Kommunikations- och hållbarhetschef på Lyko, dessförinnan motsvarande roll på Kicks. Malin har lång erfarenhet inom kommunikation och hållbarhet inom olika branscher.

 

 

 

OBA_Jury-tina

 

Jurymedlem: Tina Thörnqvist
En av Sveriges mest tongivande stylister som har arbetat med mode, kläder och inredning i över 35 år, med allt från fotograferingar och visningar till tv och reklam. Tina är utbildad damskräddare och mönsterkonstruktör. Och hon vet vad som trendar idag: ”Ecologic, sustainable, conscious & recycling!”

 

 

 

OBA_jury-ricki-petrini
Jurymedlem: Ricki Petrini
Passionerad kommunikationsexpert som började sin karriär som makeupartist år 2000. Sedan dess har hon haft flera olika roller inom mediebranschen; moderedaktör, skönhetsredaktör och chefredaktör. Idag är hon affärschef på Mediekompaniet inom Content Marketing.

 

 

 

OBA_jury-asa-elmgren
Jurymedlem: Åsa Elmgren
Har jobbat 15 år som makeup-artist både i Sverige och i London där hon haft sin bas under många år. Åsa har sminkat otaliga modeveckor och events som Fashion Rocks & National Tv Awards. Hon har turnerat med Roxette sedan 2011.

 

 

OBA_Isabelle-skoglund

 

Jurymedlem: Isabell Skoglund
Category Manager på hälsokedjan Life, som lägger ett stort fokus på att skapa ett attraktivt sortiment för kunder som efterfrågar rena och naturliga produkter. Isabell är ansvarig för alla kategorier under Naturlig Skönhet.

 

 

 

OBA_jury-katarina-j

 

Jurymedlem: Katarina Sundlof Jibreus 
Ekoskönhets-expert som under många år drev Sundløf Organic Skin Care med webbshop och butik på Linnégatan i Stockholm. Katarina har arbetat med ekologisk skönhet sedan 2008 men har långt innan dess haft ett intresse för naturliga, rena och effektiva hudvårdsprodukter.

 

 

Nästa vecka presenterar vi de jurymedlemmar som är helt nya för i år. Missa inte detta!