Glömt matlådan? Lika trist varje gång. Att gå ut och äta blir dyrt i längden och att betala orimliga summor för något läskigt fryst eller plastinpackat känns inte alls kul. Därför listar vi nu sju snabba, goda och billiga luncher som bara kräver tre ingredienser från närbutiken på hörnet! Variera rätterna efter din smak och ha en riktigt trevlig lunch!

1. Keso + Pumpafrön + Rädisor

Rör ihop din egen Keso Bowl! Egentligen går det ju att variera helt utefter ditt eget tycke och smak! Men att springa över till närbutiken och shoppa Keso, pumpafrön och rädisor kostar inte mycket! Plus att pumpafröna och överblivna rädisor kan du spara att strössla med till nästa lunch! Skiva rädisorna tunt, blanda allt och krydda med det som finns till hands.

2. Majs + Feta + Tomat

En matig och god sallad behöver inte innehålla mer än tre ingredienser, byt ut cocktailtomater mot hyvlad morot eller purjolök om du gillar det bättre!

3. Kikärtor + Tomatsås med örter + Halloumi

Värm på tomatsåsen och rör ner kikärtor eller oliver, toppa med halloumi och du får dig en riktig panglunch!

4. Mozzarella + Tomat + Favoritbönor

Gör en god bönsallad med kvartade cocktailtomater och bryt ner lite god mozarella. Välj de bönor du gillar bäst, kidneybönor är supergoda ihop med både mozarella och tomat.

5. Avokado + Hummus + Rågbröd

Köp lite gott rågbröd, det du inte äter upp kan du kanske spara i jobb-frysen eller ta med hem. Köp en god hummus och skiva lite avokado på toppen. En ”mack-lunch” som håller dig mätt länge!

6. Nudlar + Ägg + favoritgrönsak

Nudlar är så tacksamt, du behöver inte ens ha en spis, i värsta fall kan du ju värma vatten i micron eller i tekokaren och hälla på. Många nudlar kommer med en färdig kryddblandning du kan hälla på och med ett kokt ägg och lite god broccoli eller annan god grönsak så har du en riktigt god och värmande nudelsoppa till lunch!

7. Tonfisk + Kvarg + rågbröd

Rör ihop en burk tonfisk med smaksatt creme fraiche eller kvarg och bre på ditt favoritbröd. Eller åt ihop med en god avokado, mums!

 

Smaklig måltid!