Nu lanserar danska Urtekram roliga nyheter till det ekologiska badrumsskåpet; en ny vårdande hårolja med kokos och två bodyscrubs i olika ”smaker”; kokos och aloe vera. 

 

Urtekram har tillverkat naturlig och ekologisk hud- och hårvård sen 1974 och är certifierade enligt organet Ecocertenligt en standard som heter Cosmos Organic och som är en av de striktaste tredjepartscertifieringarna som finns.

Att vara certifierad av tredje part garanterar att producenten inte kan påstå vad som helst om sin produkt. På så sätt riskerar man inte att luras av vidlyftiga påståenden på produkterna, så kallad greenwashing. Urtekram är alltså ekologisk och naturlig hudvård på riktigt! Dessutom är samtliga produkter veganmärkta.

Urtekram har också en tydlig INCI, alltså ingredienslista på baksidan av produkten där du lätt kan se hur stor andel av produkten som utgörs av ekologiska ingredienser och hur stor andel som utgörs av naturliga ingredienser. Smart!

Nu lanserar Urtekram roliga nyheter! Bland annat utökar de sin populära serie med kokos med en hårolja, Hair Oil Coconut. Förutom kokosolja innehåller den också mandelolja, broccoli- och jojobaolja. Den här oljan ger håret glans och hjälper till att reparera skadat hår. Till skillnad från många konventionella håroljor som ofta består av främst syntetiska silikoner, så är detta både en stylingprodukt och en vårdande produkt för håret.

Använd den i topparna efter tvätt för att öka hårets glans, och för att bli av med frissiga toppar. Oljan kan också skydda håret mot tex värmeverktyg som hårfönar. Du kan också applicera oljan i håret som en reparerande hårmask och tvätta ur efter ca 30 minter. Eller så applicerar du oljan i håret strax före läggdags och använder den som en vårdande nattmask. Passa då på att även massera din hårbotten innan, så får även den lite extra fukt och vård. Lägg sen en handduk på kudden och dagen efter kan du schamponera håret som vanligt.

urtekram_aloevera

Fler nyheter:

• Body Scrub Aloe Vera är en så kallad gel-to-milk skrubb som betyder att den är lite seg och geléig men att när man applicerar vatten så blir formulan mer som en mjölk på huden. Den skrubbande ingrediensen är mikropärlor av ricinolja och skrubben har en uppfriskande doft av citrus, apelsiner och citrongräs.

• Body Scrub Coconut som är en vårdande, lite krämig skrubb baserad på vegetabiliska oljor som mandelolja, kokosolja och sheasmör och den peelande ingrediensen kommer från små vaxpärlor av ricinolja. Innehåller också fuktgivande hyaluronsyra som hjälper till att återfukta och mjukgöra huden. Har en söt doft av kokos!

Båda dessa kroppsskrubbar är så pass milda att du kan använda båda i ansiktet också om du skulle vilja. Och självklart är de fria från miljöskadliga mikropartiklar av plast, och enbart baserade på naturliga råvaror.

urtekram_kokos