I höstas avslöjade Hannah Sjöström, chefredaktör för Naturligt Snygg, att hon släpper en ny skönhetsbok, denna gång på Norstedts förlag. Boken heter ”Hello Glow – vägen till strålande hud” och handlar om vad man kan göra själv för att optimera sin hud.

Boken går tex in på vikten av en anti-inflammatorisk kost för hudhälsan, men också hur stress, solning och alkohol kan slita på huden och varför skönhetssömn och motion är så viktiga för hudcellerna.

– Jag ville ge kvinnor – och män! – egna verktyg att ta hand om huden. Jag får ju så många mail från främst kvinnor som har problem med huden och som kämpar med olika krämer och behandlingar och som aldrig blir nöjda, säger Hannah Sjöström.

I takt med att hon själv har blivit mer hälsomedveten, förändrat sin kost på grund av magproblem, och fokuserar på stressreducering, märkte Hannah att hon själv kunde styra hur huden mådde.

– Så fort jag slarvar med maten, sömnen eller vätska så försämras huden. Så fort jag är aktiv, äter högkvalitativa kosttillskott och är mer noga med min kost så ger det effekt på huden efter bara ett par dagar, förklarar hon.

Så att enbart förlita sig på hudvård – även ekologisk – är inte nog, menar hon och efterlyser istället ett holistiskt synsätt på huden.

– Åtminstone i min ålder, så räcker inte en ansiktsolja för att behålla glowet. Men det är väldigt lätt att fixa på egen hand, och det bästa är ju att hela kroppen och knoppen blir glad när man sover och äter gott!

 

Här kan du köpa Hannahs bok Hello Glow – den kommer signerad! >>>