En av dagens stora nyheter var det forskningsresultat forskare vid Uppsala universitet och Karolinska institutet kommit fram till: Dricker du mycket mjölk – riskerar du att dö i förtid.

 

I en stor studie man gjort på över 100 000 svenskar, medelåders och äldre, kunde man utläsa dessa resultat skriver UN T idag.

Anledningen till detta är att ett stort intag av mjölk utsätter kroppen för en skadlig kronisk låggradig inflammation. Forskarna tror att fenomenet kan ha sin grund i laktosen som finns i mjölken och kvinnor verkar vara de som löper högst risk för att råka ut för detta. Skillnaden mellan kvinnor som inte drack någon mjölk alls i jämförelse med dem som drack tre glas om dagen var stor – de som drack mjölk löpte tre gånger så hög risk att dö i förtid.

Läs mer på UNT.se >>>

Vi vill därför passa på att slå ett slag för de alternativ som faktiskt finns. De växtbaserade mjölksorterna är minst lika goda, mycket nyttigare och miljövänligare. Vi ser ingen anledning att inte dricka växtbaserad mjölk. Här finns några recept på hur du själv kan göra vardagen mjölkfri:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så här gör du Cashewmjölk! >>>

IMG_1256-2-1024x760

Maritas solrosfrömjölk >>>

P3280050-1024x683

Egen kokos- & chokladmjölk >>>

IMG_3018-768x1024
Detox Life’s Kokoskefir >>>

DSCF4239-1024x682

Tjejerna på Foodpharmacy.se tipsar om hur du gör guldmjölk >>>

 

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev OCH få 10% rabatt vid nästa köp >>>