Försäljningen av naturlig och ekologisk hudvård slog alla rekord under 2017 – och efterfrågan på gröna skönhetsprodukter ökar över hela världen. I mitten av februari samlas stora delar av den naturliga och ekologiska skönhetsbranschen på den ledande branschmässan VIVANESS i Nürnberg i Tyskland för att dra lärdomar, göra affärer och tillsammans fortsätta utveckla den gröna skönhetsbranschen. 

 

Inför mässan har VIVANESS tagit fram branschstatistik som visar på den naturliga skönhetsbranschens utveckling: enligt den kommer kärnmarknaderna för naturlig skönhet att öka med upp till 8-10 procent per år under de närmaste åren. Tyskland fortsätter att vara det land i Europa där naturlig och ekologisk skönhet har starkast fäste; där står ekologiska och naturliga produkter för 8,5% av den totala kosmetikmarknaden. Men vi i de nordiska länderna kan också sträcka på oss: de skandinaviska skönhetsmärkena i eko-branschen ses som trendsättare!
Men intresset för naturliga skönhetsprodukter växer över hela världen, och bland annat har Sydkorea, Singapore, Japan och Indien satt som mål att erövra den naturliga och ekologiska hudvårdsvärlden. Vi räknar alltså med att få ta del av betydligt mer grön K-beauty under de närmaste åren!

 

Global trend: Green & Clean 

En av de största globala skönhetstrenderna just nu är ”Green & Clean” – och den drivs i första hand av oss konsumenter som letar efter mildare, mer naturliga produkter som också är hållbart och etiskt tillverkade. De ökade konsumentkraven innebär att produkter, förutom att generera effekt, också måste ha en rättvis och trovärdig historia, och företagen måste kunna visa öppenhet i hela produktionskedjan.

 

Branschens mötesplats: VIVANESS

Under de närmaste åren kommer alltså kraven på de naturliga och ekologiska skönhetsmärkena att öka. Ett sätt att rusta sig för detta är att besöka VIVANESS, som är en viktig kunskaps- och mötesplattform för hela branschen. Mässan är både ett tillfälle att knyta nya kontakter, men också att utbyta kunskap och erfarenheter.

Danila Brunner, chef för VIVANESS berättar:

– Vi har tydliga anmälningskrav på alla företag som ställer ut på VIVANESS, för att säkerställa kvaliteten på de varumärken som ställer ut. Mässan är en optimal plattform för profilering för hela branschen. Vår innovationsmonter VIVANESS Best New Product Awards räknas till mässans höjdpunkter och visar verkligen den höga innovationsnivån i branschen.

 

Vivaness-article-image

 

Sverige representerat på VIVANESS

Några svenska företag ställer ut på VIVANESS i år, bland andra The Humble Company och Ineko-gruppen. Dessutom kommer den svenska branschorganisationen NOC att medverka som besökare. De har en förhoppning om att kunna få till en svensk monter med flera märken på mässan under kommande år.

– Det vore kul att visa upp vad Sverige kan åstadkomma inom naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård, säger Henrik Olteng på NOC Sweden.

Även vi på Naturligt Snygg kommer att besöka mässan i februari och rapportera om alla gröna skönhetstrender.

För mer information kontakta mässans svenska representant, Trade Fair Agency, på info@tradefairagency.se.

Klicka här för att läsa mer om VIVANESS och boka din mässbiljett >>>

 

Logotype-vivaness