Vi gillar att bli inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Den här gången har vi träffat Filippa Berg som tidigare arbetat som modell och skönhetsredaktör. 

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?

– Jag gillar inte ”måsten” men med en stump mjuk kajal och ett krämrouge (som dubbeljobbar som liptint) kommer man långt! Glasfilen och ett återfuktande läppbalsam är andra hjältar som jag alltid ser till att ha nära till hands.

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?

– Svårt att säga… Har jag gott om tid kan jag lätt ägna en halv dag till hemma-spa och ska jag ut på kvällen ägnar jag åtminstone en timme till hår och make. Mest för att det är så kul att ta tillfället i akt att testa nya produkter och tekniker.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?

– Testa torrborstning, oil pulling och ansiktsmassage, it’s gonna change your life!

 

När känner du dig som allra snyggast?

– När jag lever strandliv på Kretas sydkust där jag och min familj har landställe. Solkysst hy och solblekta saltvattenslockar är det snyggaste jag vet på mig själv.

 

Vilka är dina favoritmärken?

RMS Beauty är mitt absoluta favoritmärke. Jag har hela sortimentet och använder delar av det dagligen. Trots att jag tidigare fått flotta leveranser från lyxmärken nästan varje vecka, så finns det inget annat märke som gör mig mer exalterad än när det dimper ner nyheter från Rms! Santa Maria Novella är ett annat älsklingsmärke.

rms filippa berg

Shoppa produkter från märket RMS Beauty här >>>

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

– Fuktkräm med spf är den enda typen av produkt som ger mig lite lätt hjärtklappning om jag inser att jag gått hemifrån utan att smörja in mig.

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– När jag var ung modell i Paris gick med på att klippa håret i en trist tantfrisyr som sedan färgades kopparröd! Det var första gången jag färgade håret och början på en ond cirkel som slutade med att jag snaggade av mig rubbet. Sen dess har jag hållit mig till min naturliga hårfärg.

 

Vad lägger du fokus på i din makeup?

– Först och främst huden, för mig är det viktigt med en jämn bas som samtidigt ser naturlig och levande ut. Jag grundar med serum och fuktkräm och använder Un cover-up från RMS där det behövs. Därefter duttar jag lite highlighter på ansiktets högsta punkter. Sedan ger jag mig på ögonen som jag antingen framhäver med skimrande krämskuggor eller ramar in med sotig svart kajal. Mascara är inte en nödvändighet, men det är däremot brynvaxet som ger mina buskiga bryn en perfekt fjäderform som håller hela dagen.

 

Vad är skönhetslyx för dig?

– Tidigare var det mitt jobb som skönhetsredaktör!

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?

–Många, men mest just nu: Kim Basinger i kultrullen ”Min fru är en utomjording”!

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?

– Ett glas champagne är ändå ett klassiskt knep som alltid funkar för mig!

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– Klart att skönhet kommer inifrån, men det har inte bara med kosten att göra! Jag har sett så många tjejer som bara äter raw food men tyvärr inte blir vackrare för det! Jag tror det är ännu viktigare att ha kul och trivas med sig själv.

 

Är det viktigt för dig att välja ekologiska produkter?

– Jag var tidig med ekoprylen, långt innan jag började skriva om beauty jobbade jag som butiksansvarig på Ekovaruhuset där jag lärde mig mycket om medveten konsumtion och betydelsen av olika slags eko-certifieringar. Det tänket har jag fortfarande med mig och det påverkar definitivt mina val när jag handlar produkter till mig själv.